www.car.cz
 

Monako: První tři body ve Světové serii Renaultu 3.5 pro Filipa Salaquardu
     17.5.2010 12:05 - tisková zpráva


Monte Carlo
16. května 2010

První body pro Filipa

První tři body si na svoje konto připsal ve Světové serii Renaultu 3.5 Filip Salaquarda. V monackém Monte Carlu, kde seriál hostoval v rámci velké ceny F1, obsadil v jediném zde konaném závodě výborné osmé místo.

Pražský závodník, hájící barvy stáje ISR Racing, i tak nebyl úplně spokojen: „Kvalifikace mně nevyšla zcela podle představ. V kolech, kdy jsem měl před sebou volno, jsem vždy trochu pokazil prostřední sektor.“ Přesto si Salaquarda vybojoval nadějné sedmé místo na roštu. Jeho nový týmový kolega Alexander Rossi z USA byl ještě o dvě příčky lepší, byť v zatáčce Massanet lehce havaroval.

Start do nedělního závodu zvládl Salaquarda perfektně a chvíli to vypadalo, že se protáhne i před šestého Estonce Pentuse: „Jenže tam bylo opravdu hodně málo místa a nechtěl jsem riskovat. Nejspíše by to skončilo kolizí.“ Sedmou pozici si pak udržoval do poloviny jízdy. Byl však vystaven stále sílícímu tlaku Brendona Hartleye, který se potkal s mimořádnou formou. „Hartley na mě neustále dorážel. V jedné chvíli jsem od něj inkasoval pořádnou ránu na zadek. Prakticky okamžitě se stalo auto silně přetáčivým,“ prohlásil po dojetí Filip. Potom nastal kritický okamžik.

„V zatáčce Mirabeau jsem šel hodně tvrdě na brzdy, ulítlo mně to, musel jsem korigovat a dostal se na vnější stopu. Hartley a za ním jedoucí Lancaster toho pochopitelně využili,“ svěřil se Filip, jenž ale nezpanikařil a v dalším průběhu už s přehledem udržel za zády oba vozy juniorky Lotusu a dokonce si ještě o stupínek polepšil. Velkou radost z toho ale neměl, neboť nedobrovolným dárcem se stal Rossi. Ten si až do finiše držel páté místo. Těsně před šachovnicí byl ovšem vystaven drtivému nástupu Hartleye a ve snaze odolat mu za každou cenu vrazil do svodidel.

Konečné pořadí pátého závodu Světové serie Renaultu 3.5


1. Daniel Ricciardo AUS Tech 1 Racing
2. Michail Aljošin RUS Carlin
3. Alberto Costa E Epsilon Euskadi
4. Brendon Hartley NZ Tech 1 Racing
5. Stefano Coletti MC Comtec Racing
8. Filip Salaquarda CZ ISR
DNF Alexander Rossi USA ISR

Zpracoval: Sport-Press, foto Renault Sport

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Stáj ISR Igora Salaquardy ve Spa zlatá, foto týmu

 
zvětšit

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose