www.car.cz
 

Jan Charouz ve Světové sérii Formule Renault 3.5 úspěšný
     17.5.2010 12:09 - tisková zpráva


WSR - Jan Charouz dokončil svůj premiérový monacký závod na 14. místě

Jan Charouz, hájící ve Světové sérii Formule Renault 3.5 barvy britského týmu P1 Motorsport, zvládl bez zaváhání svou premiéru na věhlasné městské trati v Monaku. Na okruhu, kde se obtížně předjíždí a jakoukoliv chybu jezdci draze zaplatí nárazem do svodidel těsně lemujících trať, neudělal český jezdec žádnou chybu a dojel do cíle na čtrnácté pozici.


Ačkoliv v sobotní kvalifikaci dosáhl Jan Charouz šestnáctého času, kvůli specifickému systému kvalifikace startoval až z devatenácté pozice. Jezdci Světové série Formule Renault 3.5 totiž byli v Monaku do kvalifikace rozděleni do dvou skupin a výsledky každé z nich určovaly postavení na jedné straně startovního roštu. Protože ve své skupině byl Jan Charouz klasifikován jako desátý, vyrážel do závodu z desáté řady.

Nedělní závod zvládl pražský jezdec velmi dobře. Narozdíl od některých soupeřů se nedopustil žádné chyby a v průběhu závodu se dokázal posunout až na čtrnácté místo. I když z Monaka odjíždí bez bodů, získal český závodník na legendární trati užitečné zkušenosti.

Rakušan Walter Grubmüller jun. s druhým vozem týmu P1 Motorsport obsadil jedenácté místo.


Jan Charouz, jezdec týmu P1 Motorsport: „Jsem rád, že jsme konečně na vlastní kůži poznal okruh v Monte Carlu, ale celkově nejsem spokojený. Naším cílem je bojovat o umístění v první desítce a to se nám v Monaku nepovedlo. Další závod se jede za tři týdny v Brně. Doufám, že tam naplno dokážu zúročit své zkušenosti a před domácími fanoušky budu znovu bojovat o bodované pozice.“

Walter Grubmüller jun., jezdec týmu P1 Motorsport: „Hned na startu se mi povedlo získat jednu pozici. V prvních zatáčkách jsem se pak soustředil na to, abych své místo uhájil, což nebylo jednoduché. Jeden ze soupeřů mě postrčil zezadu a přede mnou také došlo ke kolizi.

 Následně jsem se držel ve skupině, ze které každou chvíli někdo vypadl. Nejtěžší bylo se těmto vozům vyhýbat. Naštěstí se to povedlo. Na konci závodu jsem probrzdil v šikaně u přístavu, což se projevilo na stavu pneumatik. S jedenáctým místem jsem spokojený. Sice mi těsně unikly body, ale jako pro nováčka pro mě bylo důležité, abych zde získal zkušenosti.“

Čtvrtý podnik Světové série Renault hostí brněnský Masarykův okruh ve dnech 4. až 6. června. Na rozdíl od Monaka budou znovu na programu dva závody Formule Renault 3.5. První z nich se jede v sobotu 5. června, druhý pak o den později.

BPA
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jan Charouz ve Spa v neděli na vodě, foto týmu P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose