www.car.cz
 

V Českém Krumlově otestuje nový Opel Kadett C GTE Miroslav Janota
     18.5.2010 10:47 - tisková zpráva


Hájek historic rally team si jede Krumlov užít

Již po osmatřicáté se v závěru tohoto týdne rozburácí motory soutěžních speciálů na jihu Čech, kde se uskuteční další ročník Rallye Český Krumlov. Závod je kromě Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye, Evropského poháru – region Central a Mitropa Rally Cupu zařazen také do tuzemského šampionátu historiků. A právě náročné českokrumlovské tratě lemované nádherně rozkvetlou jarní přírodou využije k otestování nového Opelu Kadett C GTE posádka Hájek historic rally teamu Miroslav Janota a Pavel Stráský.

Pro absolutní vítěze třetího podniku evropského mistrovství – klatovské Historic Vltava Rallye – bude 38. Rallye Český Krumlov zčásti domácí soutěží, jelikož spolujezdec Pavel Stráský žije v Netřebicích, kudy v minulosti vedla jedna z rychlostních zkoušek tohoto motoristického svátku.
„Na Krumlov se moc těším. Rádi bychom s Mirkem odčinili loňskou smůlu, kdy jsme museli kvůli poruše převodovky zastavit už na třetí rychlostní zkoušce. Naším jednoznačným cílem bude test zbrusu nového speciálu, se kterým na Vltavě startoval Ctirad Hájek. Auto totiž ještě není ve stoprocentní kondici, a tak mu musíme před cestou do Evropy vychytat všechny mouchy,“ uvedl spolujezdec Pavel Stráský.

Posádka, účastnící se prestižního evropského šampionátu historiků, která bude mít na dveřích dvoulitrového opelu startovní číslo 90 a v první etapě peloton historiků povede, se rozhodně nebude hnát za dosažením co nejlepšího výsledku. „Testování je důležité, ale především chceme pobavit diváky, které si tímto dovoluji na letošní Rallye Český Krumlov co nejsrdečněji pozvat! Budeme se s Pavlem snažit předvádět průjezdy, které snad potěší oko každého příznivce rychlých aut,“ láká Miroslav Janota všechny fanoušky vozů, z nichž dýchá automobilová historie, na jih Čech.

Servisní zázemí Hájek historic rally teamu se bude nacházet už od pátečního rána v areálu českobudějovického výstaviště, přesněji v pravé části komunikace vedoucí od hlavní brány k divácké rychlostní zkoušce.

„Zastavte se u nás na kus řeči nebo jen pro podpisovou kartičku. Všechny fanoušky rádi přivítáme. A když vás nepotkáme v servisu, doufám, že nás na trati pořádně povzbudíte!“ směje se Mirek Janota, jenž je na soutěž už pořádně natěšený.


Pavel Kacerovský, Hájek historic rally team

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vltava historic 2010 pozlacená pro Miroslava Janotu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose