www.car.cz
 

Mostecký víkend ve zpětném zrcátku
     18.5.2010 22:30 - Vladimír Rožánek


Druhé letošní klání MMČR v závodech na okruzích přivítal severočeský Most a kromě republikových bojů se zde představily také historické vozy z Německa.

Po úvodním slunečném víkendu v Brně se monstra z republikového šampionátu přestěhovala na náš druhý závodní okruh v Mostě. Páteční program zavalily přívaly deště, který dráhu zkrápěl mocně od ranních hodin. V úvodních měřených trénincích jsme viděli několik karambolů a snad nejhůře dopadl Slovák Liedl s jeho Audi TT-R DTM, který vůz zle poničil a závodní víkend tak pro něj skončil dost nešťastně.

V pátek začaly závody sprinty do dvoulitrů a také jejich silnějšími protějšky nad 2000ccm3. Z úvodního zlata se v kategorii do 2000ccm3 radoval Tomáš Horáček se Škodou Octávia, který za sebou na vodě nechal i Františka Doška s Fábií BC a Vladimíra Ostaševského na Renaultu Clio RS. Závod nedokončil velký favorit Marek Ďurovkin s Alfou Romeo 156. Obhájce Pláteník skončil šestý na Fábii Sedan Evo.

V klasifikaci závodu nad 2000ccm3 zvítězil po výborném výkonu Tomáš Kostka s Mercedesem, před Filipem Sládečkou na Audi A4 DTM a Petrem Charouzem na Lamborghini Tropheo. Bramborovou medaili si odvezl Polák Selzer s Ferrari 430 GT3 a páté místo patřilo Slovákovi Mikoláškovi s ex Bezákovým Porsche GT3. Divizi 4 do třiapůllitru opanovali Mičánkové na vozech Porsche a bronzový pohár si vybojoval brněnský Dan Suchý s BMW GTR.

Sobotní program na autodromu měl o hodně lepší počasí. Pršet přestalo, a tak se přezouvalo i na suché pneumatiky. Své páteční zlato zopakoval Tomáš Horáček, před Slovákem Ďurovkinem na Alfě Romeo a bronz si zasloužil za předvedený výkon Vladimír Ostaševski, který odolal i dotírajícímu Pekařovi s Peugeotem 306 Maxi. Sobotní velký sprint zvládl nejlépe opět Tomáš Kostka, před Sládečkou a třetí místo odvezl Polák Max Stanco s Ferrari 430 GT3. Mičánek opět zvítězil v kubatůře do 3500ccm3, stříbrný dojel Dan Suchý s BMW GTR, bronzový pak Petr Kačírek s dalším BMW a čtvrtý skončil Petr Vacík s Ferrari 360.

V neděli čekal na závodníky dlouhý vytrvalostní závod na tři hodiny. Bezkonkurenční Mercedesy nenechaly nikoho na pochybách o vítězství a s přehledem opanovaly první dvě místa na stupních vítězů. Konopka se Studeničem na Porsche 997 RSR vybojovali třetí příčku, před Vorbou a Malchárkem na Ferrari 430 z týmu MenX a pátá posádka v cíli jela ve složení Mičánek/Jerman/Mičánek s Porsche 997. Ta také zvítězila v kategorii do 3500ccm3. Stříbrný pohár vyhráli Jerman s Pivodou na dalším Porsche a bronzová skončila posádka Šenkýř – Fried na BMW E92 GTR. Opět bramborová medaile čekala v cíli na Petra Vacíka s Alexem Baranem na Ferrari 360 a nové Ferrari 430 GT3 s Dolákem a Kanaďanem Jannardem skončilo díky poruše sekvenční převodovky tentokráte bez bodů. Ve dvoulitrech se po brněnské smůle radovali Hladík s Dudou na Renaultu Clio, před dvojicí Foukalů na Hondě S 2000 a Valáškem s Horňákem, kteří pilotovali další Clio.

Velmi pěkné představení předvedli též účastníci německého ADMV GTÜ, kde nebylo nouze o zajímavé vozy. O vítězství ve dvou závodech se podělili Fulsche a Credko na Seatech Leon Supercopa, kteří předvedli po oba dny hezké souboje a předjížděcí manévry. Luxemburčan Caccione pak obstaral trochu širší mezinárodní pole.

Výsledky MMČR na okruzích v Mostě:

Sprint A do 2000ccm3:

Horáček – Škoda Octávia

František Došek – Škoda Fábia BC

Vladimír Ostaševski – Renault Clio RS

Sprint B do 2000ccm3:

Horáček – Škoda Octávia

Ďurovkin (SK) – Alfa Romeo 156

Vladimír Ostaševski – Renault Clio RS

Sprint A nad 2000ccm3:

Kostka – Mercedes DTM

Sládečka – Audi A4 DTM

P.Charouz – Lamborghini Tropheo

Sprint B nad 2000ccm3:

Kostka – Mercedes DTM

Sládečka – Audi A4 DTM

Stanco (PL) – Ferrari 430 Scuderia GT3

Sprint A do 3500ccm3:

J.Mičánek – Porsche 997

T.Mičánek – Porsche 997

Suchý – BMW M3GTR

Sprint B do 3500ccm3:

J.Mičánek – Porsche 997

Suchý – BMW M3GTR

Kačírek – BMW M3GTR

Vytrvalostní závod celkově:

Charouz/Enge/Kostka/Lichtner-Hoyer – MB DTM

Lacko/Charouz/Vojtěch/Lichtner-Hoyer – MB DTM

Konopka/Studenič – Porsche 997 RSR

Malchárek/Vorba – Ferrari 430 MenX

Mičánek/Jerman/Mičánek – Porsche 997

Zumstein/Dragoun – Porsche 997 Cup

Jerman/Pivoda – Porsche 997

Šenkýř/Fried – BMW E92 GTR

Vacík/Baran – Ferrari 360

Habble/Zimmerer – Porsche 996 GT3

do 3500ccm3:

Mičánek/Jerman/Mičánek – Porsche 997

Jerman/Pivoda – Porsche 997

Šenkýř/Fried – BMW E92 GTR

do 2000ccm3:

Hladík/Duda -Reanult Clio RS

Foukal/Foukal – Honda S 2000

Valášek/Horňák – Renault Clio RS

Další víkend MMČR divize 4 uvidíme opět v Mostě o víkendu 4.-6. června

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   MMČR automobilů na okruzích v Mostě, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose