www.car.cz
 

Dvacet sedm kamiónů na startu v Mostě ještě nebylo! Start se blíží!!!
     tisková zpráva


MATADOR Czech Truck Prix 2004
 
Dvacet sedm kamiónů na startu v Mostě ještě nebylo!
 
Historicky nejplnější startovní rošt v kategorii Race Trucks budou letos mít možnost vidět diváci, kteří o posledním srpnovém víkendu navštíví tradiční vrchol motoristické sezóny na Autodromu Duhové Energie v Mostě. Český podnik FIA Evropského poháru tahačů je pravidelně obrovským lákadlem i pro návštěvníky, kteří běžně motoristický sport nesledují. Letošní mostecké klání, mimochodem už dvanácté za sebou, bude vysokým počtem vozů v poli jednoznačně nejdramatičtější a pro diváky tím pádem nejatraktivnější.
 
Letošní boje závodních trucků jsou zajímavé i tím, že v jejich obou kategoriích výrazně bodují čeští jezdci. Před sedmým podnikem FIA European Truck Racing Cup 2004 je v celkovém pořadí třídy Race Trucks na prvním místě Stuart Oliver (GB, MAN, 273 bodů), druhý je Lutz Bernau (D, MAN, 229 bodů) a třetí Egon Allgäuer (A, MAN, 212 bodů). Čtvrtou pozici po smolném víkendu ve finském Alastaru drží Adam Lacko (CZ, MAN, 204 bodů). Další český zástupce v poháru, Frankie Vojtíšek (CZ, Renault, 79 bodů), je průběžně devátý. V silnější, zato početně mnohem méně zastoupené kategorii Super Race Trucks vypadá pořadí takto: První je Markus Östreich (D, Volkswagen, 145 bodů), druhý David Vršecký (CZ, Buggyra, 129 bodů) a třetí Ludovic Faure (F, Buggyra, 127 bodů).
 
No a protože do konce letošního ročníku zbývají po mosteckém víkendu už jen tři podniky v belgickém Zolderu, na španělské Jaramě a v závěru na legendárním francouzském okruhu u Le Mans, dá se předpokládat, že v Mostě se takzvaně začne lámat chleba. Sedmadvacet přihlášených jezdců  ve třídě Race Trucks je navíc zárukou, že během kvalifikačních i pohárových závodů nebude nouze o vzájemné strkanice a střety v plné rychlosti. 
 
Víkend trucků bude ovšem tradičně doplněn neméně atraktivními boji rychlých motokár v mezinárodní sérii Superracekartů, které na konci mostecké cílové roviny jezdí až dvěstěpadesátikilometrovou rychlostí. Kontrast Davidů a Goliášů motoristického sportu bude sám o sobě velikým lákadlem. V rámci setkání středoevropských formulových nadějí budou z jednoho roštu startovat účastníci švýcarské Lista Formel Masters, rakouského poháru F3 a české národní formule. I v tomto případě bude počet strojů na dráze činit úctyhodné tři desítky!
 
Nejatraktivnější z doplňkových závodů ale jednoznačně bude pokračování nejprestižnějšího domácího poháru, kterým je Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup 2004. Série se blíží do finále svého osmého ročníku a nedělní mostecký sprint i dlouhý závod, do nichž nastoupí dvacítka vozů, budou patřit  k jednoznačným ozdobám víkendu.
 
No a protože v podtextu celé letošní Matador Czech Truck Prix zní slogan Zábava pro celou rodinu, je nutné upozornit i na to, že během celého víkendu bude možné v paddocku i na diváckém svahu potkávat mnoho zajímavých osobností nejen z oblasti motoristického sportu. Kromě Jarka Janiše, jediného českého zástupce v prestižním německém DTM, bude k vidění například závodník, ale také herec, hudebník a režisér Dan Landa, dokonce i SuperStar Šárka Vaňková a mnoho dalších.
 
Na diváckém svahu bude po celou sobotu a neděli probíhat bohatý doprovodný program se soutěžemi a především country hudbou a tancem, které k truckům neodmyslitelně patří. Připraven je opět Bungee Jumping, ale také Monster Truck Show, v nedělní polední přestávce na dráze pak motocyklové kaskadérské vystoupení Pavla Hanzlíka, defilé vozů, vystoupení mažoretek a mnoho dalších záležitostí, které zaujmou snad každého.
 
Záštitu nad celým víkendem převzal hejtman Ústeckého kraje ing. Jiří Šulc. Mostecké závody ale navštíví dokonce i premiér Stanislav Gross a s ním ministr průmyslu a obchodu Milan Urban. Je zkrátka jednoznačné, že důstojnější závěr letošní motoristické sezóny v Mostě si ani nelze představit. Sobotní program závodů začíná  už v 8,00 hodin, start nedělních jízd je o půl hodiny později.
(18.8. 2004)
 
tisk info
  Dušan Matouš

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose