www.car.cz
 

Druhý víkendový závod Auto GP 2010 v italské Imole
     24.5.2010 15:17 - tisková zpráva


Auto GP - Ve druhém závodě Auto GP bodovali v Imole Tambay a Charouz

Druhý víkendový závod Auto GP v italské Imole ovlivnila hromadná havárie, k níž došlo krátce po startu. Chyby soupeřů odnesli i dva jezdci týmu Charouz-Gravity Racing, Stefano Coletti a Walter Grubmüller jun. Svá bodová konta naopak rozšířili Adrien Tambay a Jan Charouz. Francouz dojel do cíle na čtvrtém místě, český závodník byl šestý.


Do druhého víkendového závodu startují jezdci podle výsledků prvního závodu, ale prvních osm jezdců v obráceném pořadí. Díky tomu dnes Stefano Coletti startoval ze druhého místa, zatímco vítěz sobotního závodu Adrien Tambay vyrážel dnes do závodu z osmého místa. Walter Grubmüller a Jan Charouz, kteří první víkendový závod nedokončili, dnes začínali ze zadních pozic.

Krátce po startu ale došlo k hromadné havárii několika vozů, na kterou bohužel doplatil jak Stefano Coletti, tak Walter Grubmüller. Rakušanův vůz byl dokonce katapultován do vzduchu a jezdec byl po kolizi převezen na vyšetření do nemocnice. Podle prvních zpráv vyvázl bez zranění, přesto zatím zůstává na pozorování.

Závod byl po kolizi šesti vozů zastaven a po několika minutách restartován za safety carem, který na trati vydržel dvě kola. Adrien Tambay se už při prvním startu dokázal prosmýknout z osmé na čtvrtou pozici a tu také udržel až do cíle. Díky tomu se stal nejúspěšnějším jezdcem druhého závodního Auto GP 2010 a v průběžném pořadí se posunul na druhou příčku.

Jan Charouz se okamžitě po restartu posunul na devátou pozici a začal dotírat na soupeře před sebou. Čtyři kola před cílem navíc dokázal překonat hned tři rivaly a posunul se až na šestou - a tudíž bodovanou - pozici.

Díky dalšímu bodovému přídělu, o který se v neděli v Imole zasloužili Tambay a Charouz, se tým Charouz-Gravity Racing posunul na druhé místo v hodnocení týmů.

Adrien Tambay: „Povedlo se mi opravdu dobře odstartovat, když jsem se posunul z osmé až na čtvrtou pozici. Za mnou pak ale došlo ke karambolu a závod byl zastaven. Bylo potřeba se znovu koncentrovat na opakovaný start, což nebylo jednoduché. Po restartu jsem si pohlídal čtvrtou pozici a chtěl se pokusit útočit vpřed, protože jezdci přede mnou byli pomalejší. Ale bohužel nikde nebylo dost místa, abych se před ně dostal. Proto jsem se v závěru soustředil na udržení čtvrtého místa, které znamenalo zisk dalších bodů. Celkově to byl skvělý víkend.“

Jan Charouz: „Start závodu byl opravdu dramatický. Na čele se srazilo šest aut, ale mně se podařilo prokličkovat, i když všude byly trosky. Poničil jsem přední křídlo, ale závod byl zastaven, takže jsme ho mohli před restartem vyměnit. Po restartu jsem hned dokázal předjet jednoho soupeře a dotáhl jsem se za další skupinu. Původně jsme plánovali, že tři kola před cílem zajedu do boxu pro nové pneumatiky a pokusím se zajet nejrychlejší kolo závodu, za což se v Auto GP přiděluje jeden bod. Když jsem ale viděl, že mám na jezdce před sebou, zkusil jsem to a vyšlo to.“

Stefano Coletti: „Soupeř, který vyrážel ze čtvrtého místa, měl lepší start než já a snažil se mě předjet, ale nebylo tam místo. Bohužel došlo ke kontaktu, já se roztočil do hodin a závod pro mě skončil. Škoda.“

Seriál Auto GP pokračuje ve dnech 25. až 27. června třetím podnikem v belgickém Spa-Francorchamps.


Auto GP 2010, 4. závod, Imola, neděle 23/05/2010, 15 kol
1. Carlos Iaconelli Durango 26:09.983
2. Celso Miguez RP Motorsport + 14.395
3. Duncan Tappy DAMS + 14.963
4. Adrien Tambay Charouz-Gravity Racing + 15.727
5. Federico Leo Trident Racing + 16.153
6. Jan Charouz Charouz-Gravity Racing + 16.598
7. Fabrizio Crestani DAMS + 18.181
8. Julian Leal Trident Racing + 19.978
9. Giorgio Pantano SuperNova - 1 kolo
10. Stefano Bizzarri RP Motorsport - 5 kol

Odstoupili
Edoardo Piscopo
Stefano Coletti
Walter Grubmüller
Jonny Reid
Fabio Onidi
Luca Filippi


Průběžné pořadí Auto GP 2010 po 4 ze 12 závodů

Jezdci
1. Edoardo Piscopo DAMS 20 bodů
2. Adrien Tambay Charouz-Gravity Racing 16
3. Luca Filippi Euronova Racing 13
4. Duncan Tappy DAMS 13
5. Fabio Onidi Team Lazarus 12
6. Carlos Iaconelli Durango 10
7. Vladimir Arabadzhiev DAMS 8
8. Jan Charouz Charouz-Gravity Racing 7
9. Celso Miguez RP Motorsport 6
10. Adrian Zaugg Trident Racing 6
11. Jonny Reid SuperNova 5
12. Julian Leal Trident Racing 3
13. Walter Grubmüller Charouz-Gravity Racing 2
14. Stefano Coletti Charouz-Gravity Racing 2
15. Federico Leo Trident Racing 2
16. Giorgio Pantano SuperNova 1

Týmy
1. DAMS 39 bodů
2. Charouz-Gravity Racing 27
3. Euronova Racing 13
4. Team Lazarus 12
5. Trident Racing 11
6. Durango 10
7. RP Motorsport 6
8. SuperNova 6

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jan Charouz a WSR v Monacu 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose