www.car.cz
 

MotoGP: Kdo zvítězí v Brně? Již o tomto víkendu!
     tisková zpráva



Závod třídy MotoGP je očekáván v Brně s velkým napětím. Vyhrocuje se souboj trojice Rossi, Gibernau a Biaggi o titul mistra světa.
Loňský závod na brněnském okruhu byl odborníky označen jako nejlepší závod sezóny. Bude tomu tak i letos? Zažijeme znovu nervy drásající bitvu o tisíciny sekundy? Podívejme se, kdo bude s jakými kartami asi hrát.
 
Max Biaggi je králem brněnského okruhu. Měl by být favoritem číslo jedna. Je to jeho nejoblíbenější trať a vítězil zde jak ve dvěstěpadesátkách, tak v pětistovkách,tak v MotoGP. Ale zažil zde i smolné závody. V roce 2001 nezvládl ostrý souboj s Rossim o vítězství a havaroval. Pokračoval sice v závodě, ale svou chybou otevřel Rossimu cestu k titulu mistra světa. Loni v tropickém vedru se musel spokojit až s pátým místem.
 
Valentino Rossi v Brně vyhrál vůbec svůj první závod se stopětadvacítkou, vyhrál zde i ve dvěstěpadesátkách, v pětistovkách i v nové třídě MotoGP. Trať mu sedí jako šitá na míru.
 
Sete Gibernau loni svedl strhující bitvu o vítězství s Rossim. Ukázal tak, že mu brněnský okruh vyhovuje.
Superbikový exmistr světa Australan Troy Corser loni se svojí Ducati vedl skoro polovinu závodu. Velmi rychle si zvykne na jakoukoliv trať a všude umí být velmi nebezpečným soupeřem.
 
Brno je těžká trať s velkým převýšením, náročná na výkon motoru. V tom je lepší Honda než Yamaha. Tedy první výhoda pro Biaggiho a Gibernaua.
 
Celý tým Yamaha pracuje vyloženě pro Rossiho, ten dokázal se svým geniálním technikem Burgessem stroj vítězit a Rossi si s Yamahou rozumí stejně dobře, jako dříve s Hondou. Je vynikajícím technickým jezdcem a jeho síla je v zatáčkách. Situace se vyrovnává.
 
Honda má jedinou touhu, porazit „zrádce“ Rossiho a sebrat mu titul mistra světa. Neustále se vyvíjí nové součástky neustále se něco zlepšuje a něco nového testuje. Honda je ve skvělé formě a její jezdci v předposledním závodě před Brnem, na německém Sachsenringu, Rossiho nepustili na stupně vítězů. Rossi je v této chvíli osamělý bojovník a proti němu stojí silná armáda, Biaggi, Tamada, Gibernau, Edwards, Barros a Hayden. Honda je opět ve výhodě…
 
Překvapit může i někdo zcela jiný. Ducati se po doslova tragickém úvodu sezóny, kdy s bídou dokázali její jezdci dojíždět na bodech, rozjela a znovu patří mezi favority a kandidáty na vítězství. Že by se v Brně radoval z vítězství Capirossi? Nebo Bayliss?
V případě deště bude asi všechno úplně jinak. Rozdíly ve výkonu se smazávají a ke slovu by přišli dešťoví specialisté. A na vodě to umí třeba Roberts, nebo Barros, nebo veterán McWilliams.
 
Raději spekulací zanecháme. Nechme se překvapit a počkejme si na výsledky nedělního závodu.
 
tisk info MO

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose