www.car.cz
 

limitovaná edice modelu Yeti Champion za týden na Autosalonu Brno
     27.5.2010 00:36 - tisková zpráva


Tuzemská výstavní premiéra sportovních verzí Fabia RS a Fabia kombi RS bude v Brně

ŠKODA AUTO NA BRNĚNSKÉM VELETRHU V SILNÉ SESTAVĚ
• tuzemská výstavní premiéra sportovních verzí Fabia RS a Fabia kombi RS
• limitovaná edice modelu Yeti Champion
• autogramiáda posádky ŠKODA DELIMAX TEAMU
• volný vstup pro všechny majitele vozů Škoda - po předložení klíčku od vozu značky Škoda



Produktovou ofenzívu v podobě nových modelů, nejmodernějších technologií a bohaté prezentace Originálního příslušenství přichystala Škoda Auto na letošní Mezinárodní veletrh osobních automobilů - Autosalon Brno 2010, největší automobilový veletrh v ČR, který se uskuteční v termínu od 5. – 10. června 2010.

Hlavním magnetem expozice bude zcela nová Fabia RS. Novinka v nabídce modelů se sportovním akcentem z Mladé Boleslavi v sobě nezapře inspiraci úspěšným soutěžním speciálem Fabia Super 2000 podpořenou tradicí téměř 110 let účasti značky v motoristickém sportu. O pohon se stará vyspělá technika v podobě benzinového čtyřválce 1,4 TSI s dvojitým přeplňováním (mechanický kompresor + turbodmychadlo) o výkonu 132 kW (180 koní) a sedmistupňové automatické dvouspojkové převodovky DSG. Nejrychlejší Fabia je poprvé k dispozici ve dvou karosářských variantách: jako dynamický hatchback a sportovní kombi.

Vyspělejší design a zcela nová nabídka přeplňovaných čtyřválcových motorů 1,2 TSI a 1,6 TDI CR na principu downsizingu jsou hlavním poznávacím znamením omlazených vozů Fabia a Roomster, které se rovněž objeví na stánku Škoda Auto. Vyzkoušet moderní zážehové agregáty TSI mohou návštěvníci brněnského veletrhu rovněž v rámci doprovodného programu, tzv. „TSI jízd“, které připravila společnost Škoda Auto v prostoru mezi pavilony P a Z brněnského výstaviště. Poprvé v České republice bude k vidění hatchback Fabia v atraktivním provedení designové linie Scout v barevném provedení Cappucciono Beige. Ostatní vystavené exponáty Scout – modely Octavia Scout a Roomster Scout se představí v novém barevném odstínu - Safari Beige.

Modelová řada Fabia tvoří jeden z hlavních pilířů úspěchu značky Škoda. I díky ní zaznamenala společnost Škoda Auto v první čtvrtině roku 2010 příznivé výsledky. Na světových trzích dodala zákazníkům 178 901 vozů, což představuje meziroční nárůst o 25 %. V České republice pak nárůst činil dokonce 26,6 % na celkových 13 289 vozů. „Dubnový podíl značky Škoda na domácím trhu vzrostl na 36,6 procent. Velkému zájmu se v Česku těší modely Yeti a Superb kombi o čemž svědčí i dodatečné víkendové směny v našem závodě v Kvasinách,“ dodává k aktuálním výsledkům Jan Hurt, vedoucí prodeje značky Škoda pro střední Evropu. „Pozitivní reakce veřejnosti zaznamenáváme na modernizované modely Fabia a Roomster, včetně dynamických a úsporných motorů TSI. Kladně se ve statistice promítly nákupy ze strany firem a drobných živnostníků, kteří začínají realizovat odložené investice na obnovu vozového parku“, uzavírá Hurt.

Návštěvníkům brněnského veletrhu se představí rovněž Škoda Yeti, celkový vítěz ankety Auto roku 2010 v České republice a zároveň vítěz ankety Auto roku Klubu motoristických novinářů 2010. K vidění bude v limitované edici pod názvem Champion, která oproti standardní verzi zaujme mj. exkluzivním lakem karoserie, sportovními sedadly nebo množstvím dekorativních chromových prvků. Vedle zmíněných novinek se v Brně představí také zástupci modelových řad Octavia a Superb v provedení modelové péče 2011.

Autogramiáda úspěšné posádky Pavel Valoušek - Zdeněk Hrůza, která hájí barvy ŠKODA DELIMAX TEAMU v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye se uskuteční na stánku Škoda Auto v sobotu 5. června 2010 od 11 hodin. V tento den, je také po předložení klíčku, připraven volný vstup na výstaviště pro majitele vozů Škoda.

Na výstavní ploše nebudou chybět ani produkty ze sortimentu Škoda Originálního příslušenství. Symbolickou poctou zakladatelům společnosti, jež vznikla před 115 lety jako dílna na jízdní kola Laurin & Klement, je kolekce horských, krosových, silničních a dětských kol vyvinutých ve spolupráci s firmou Bike Fun International.

Expozici společnosti Škoda Auto je možné navštívit v hale P brněnského výstaviště na stánku č. 12. Setkání představitelů společnosti Škoda Auto se zástupci médií se uskuteční v pátek 4. června 2010 od 09:30 do 11:30 hod. na stánku Škoda Auto.


Vítězslav Pelc, Podniková komunikace
Jana Skočdopolová, Podniková komunikace

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Kopná 2010 objektivem Mirka Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose