www.car.cz
 

Biaggi se těší na nedělní závod MS na okruhu v Brně
     tisková zpráva


Zahajovací tiskové konference před motocyklovou Grand prix České republiky se zúčastnili Valentino Rossi, Max Biaggi, Colin Edwards, Troy Bayliss a Shinia Nakano.

První otázkou pro všechny bylo, jak trávili vzácné „závodnické prázdniny“ mezi britským závodem v Doningtonu a závodem v Brně. Všichni jezdci si užívali chvil odpočinku, možnosti užít si volný čas s rodinou, setkat se s přáteli. Colin Edwards se netajil tím, že si užíval i dobrého piva, Nakano zase trávil hodně času se svými přítelkyněmi v Japonsku. Všichni samozřejmě věnovali část volna i kondičnímu tréninku, většinou v terénu s motokrosovým speciálem.

Max Biaggi je nekorunovaným králem brněnského okruhu. Trať má velmi rád, charakterizuje ji jako náročnou jak pro techniku, tak pro jezdce. Široká trať je bezpečná a dovoluje na mnoha místech předjíždět. Přes loňský relativní neúspěch, kdy se musel spokojit až s pátým místem, se na brněnský závod velmi těší a pevně věří v další vítězství. Úřadující mistr světa a loňský vítěz Valentino Rossi zdůraznil, že v Brně je nesmírně důležitá ideální stopa a jakákoliv odchylka z ní stojí cenné desetinky sekundy. Colin Edwards zažil svůj letošní nejlepší závod právě v posledním závodě v Anglii.

Po dramatickém souboji se svým stájovým kolegou Gibernauem obsadil druhé místo a už by rád konečně zvítězil. V Brně se mu líbí, trať mu sedí, jel zde poprvé v roce 1996 v závodě mistrovství světa superbiků. Australan Troy Bayliss byl senzací loňského brněnského závodu. V sedle tovární Ducati vedl snad polovinu závodu před zle dotírajícími Rossim a Gibernauem. Nakonec dojel do cíle na třetím místě. Letos by chtěl výsledek zopakovat, pokud možno ještě vylepšit. Vzhledem k technickým potížím, které tým Ducati provázely v úvodu sezóny má každé umístění v první pětce a patřičný příděl bodů velkou cenu.

tisk info MO


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose