www.car.cz
 

Populární zlínská soutěž oslaví letos již čtyřicáté narozeniny !!
     6.6.2010 00:17 - tisková zpráva


Populární barumka oslaví letos čtyřicetiny

Barum Czech Rally Zlín má dlouholetou tradici a v letošním roce se pojede jubilejní čtyřicátý ročník v termínu 27. – 29. srpna 2010. Je dlouhodobě jednou z nejvýznamnějších motoristických akcí v České republice a tradice této soutěže úzce souvisí s popularitou rallysportu v zemi, o čemž svědčí velké zástupy motoristických fandů podél rychlostních zkoušek. V minulém roce se vydalo na Zlínsko přes 265 000 nadšených motoristických příznivců.
 
Automobilová rally, která má centrum v moravském městě Zlíně, je od roku 1983 součástí mistrovství Evropy jezdců a od roku 2007 součástí prestižního světového seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) pod výraznou mediální podporou promotéra šampionátu satelitní stanice Eurosport. Bylo dosaženo dalšího kvalitativního posunu celé soutěže, což je patrné na kvalitě startovního pole, které bylo v roce 2009 nejlepší v celé historii. Ve Zlíně se objevilo celkem 24 vozů perspektivní a stále populárnější kategorie Super 2000. Tento počet vozů se doposud žádné jiné soutěži nepodařilo překonat, Zlín se může pyšnit tímto neoficiálním světovým rekordem. Vítězem uplynulé rally se po dlouhých osmi letech opět stala česká posádka na českém voze tovární stáje Škoda Motorsport ve složení Jan Kopecký, Petr Starý na voze Škoda Fabia Super 2000.
 

Společnost Barum je dlouholetým partnerem soutěže Barum Czech Rally Zlín. Propojení nejúspěšnější domácí značky pneumatik s nejúspěšnějším českým motoristickým závodem vytváří výhodné podmínky pro pozitivní vnímání jak značky pneumatik, tak soutěže. Stejně jako v minulosti bude značka Barum hlavním partnerem i při jubilejním 40. ročníku soutěže. Tato soutěž se postupem let propracovala až na samotný vrchol motoristických akcí v České republice a je nositelem řady novinek českého rallysportu.

Každoročně vysoké hodnocení rally z organizačního a především bezpečnostního hlediska přineslo zasloužené ocenění, neboť Světová rally komise při FIA zařadila Barum Czech Rally Zlín opět do seriálu elitních soutěží evropského šampionátu! Velkou důležitost této akce dokládá i nebývalý zájem novinářů. V loňském roce se akreditovalo celkem 283 novinářů z patnácti států, z toho 79 pracovníků televizních a rozhlasových štábů, 86 píšících novinářů a 118 fotografů!

Ředitelství rally je stejně jako start a cíl soustředěno v krajském městě Zlín. Startu Barum Czech Rally Zlín bude předcházet technická přejímka konaná ve čtvrtek 26. srpna ve večerních hodinách v Otrokovicích. V pátek 27. srpna proběhne v dopoledních hodinách testovací zkouška (shakedown) v blízkosti Otrokovic a v podvečer se uskuteční představení jezdců a spolujezdců. Samotná rally odstartuje večerní diváckou Super RZ v ulicích Zlína, po které budou následovat dva plnohodnotné sutěžní dny. Celá rally dny bude zahrnovat 262 km rychlostních zkoušek s asfaltovým povrchem různé kvality, přičemž nejvzdálenější místo od centra soutěže je pouhých 50 km.
 
Hostitelské město Zlín se rozprostírá v úzkém údolí na rozhraní Valašska a Slovácka a je obklopeno lesnatou pahorkatinou, která poskytuje krásné a romantické scenérie. Město leží na východní Moravě a je vzdáleno 300 km východně od české metropole Prahy a 220 km od rakouského hlavního města Vídně.


Stojí za to vidět a vychutnat atmosféru Barum Czech Rally Zlín!
 
 
PROGRAM RALLY

Středa 25. srpna 2010
8 – 20 hodin: seznamovací jízdy

Čtvrtek 26. srpna 2010
8 – 20 hodin: seznamovací jízdy
18:30 – 22:30 hodin: administrativní přejímka
19:30 – 23:30 hodin: technická přejímka

Pátek 27. srpna 2010
8 - 13 hodin: testovací RZ (shakedown)
17 hodin: slavnostní start rally
21:15 hodin: divácká Super RZ Zlín

Sobota 28. srpna 2010
8:30 hodin: start 1. den
19:27 hodin: cíl 1. den

Neděle 29. srpna 2010

7:30 hodin: start 2. den
15:24 hodin: cíl rally, vyhlášení výsledků,
15:40 hodin: rozdílení cen
 
Ve Zlíně 24. května 2010                                        Roman ORDELT
                                                                                   tiskový mluvčí
                                                                   BARUM CZECH RALLY ZLIN

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Rallye Trial Bohemia 2010, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose