www.car.cz
 

Mičánkové s rozbitým sklem stříbrní. Ale tentokrát ve velmi chabé konkurenci !
     6.6.2010 07:37 - tisková zpráva


Bratři Mičánkové dojeli v Mostě s rozbitým sklem absolutně druzí


Výborný výkon podložený i pořadím na stupních vítězů v absolutní klasifikaci odvedli v sobotním vytrvalostním tříhodinovém závodě mezinárodního mistrovství republiky v Mostě obě posádky týmu Mičánek Motorsport. Na druhém místě za vítěznou posádkou Malchárek, Vorba a Hynek Charouz obsadili při stejném počtu 100 okruhů Jiří a Tomáš Mičánkové a na třetím místě skončila další posádka Mičánkova týmu Martin Jerman a Tomáš Pivoda. V divizi 4 do 3500 ccm vyhráli Mičánkové před Jermanem s Pivodou.

Úspěch je o to cennější, že velkou část závodu jeli bratři Mičánkové s rozbitým předním sklem. "Díru způsobil kus roztržené pneumatiky, který odletěl od vozu Ferrari, které jelo před námi. Byl to hodně nepříjemný okamžik," popsal situaci Jiří Mičánek junior, jenž v tu dobu vůz pilotoval. Kromě menší díry v okně totiž přední sklo popraskalo. Při zastávce v depu komisaři rozbitý vůz prohlédli a po nezbytné kontrole nechali Porsche 997 RSR pokračovat v závodě.

"Připadal jsem si trochu jako v tanku. Výhled byl dost zmenšený. Ale jsem rád, že jsme mohli pokračovat v závodě a dojeli absolutně druzí," poznamenal Tomáš Mičánek. I když na startu v Mostě chybělo několik vozů nejsilnější kubatury, konkurence ve třídě do 3500 ccm byla stejná jako v předcházejících závodech. "Výsledek je výborný. Ocenil bych zejména třetí místo posádky Jerman - Pivoda, kteří prokázali své kvality. Jerman odvedl svůj standardní výkon, velmi dobře si vedl Pivoda," dodal šéf stáje Jiří Mičánek senior.

V neděli je na programu v Mostě sprint, do kterého zasáhne pouze Jiří Mičánek.

PR

JiPo

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarní Most 2010 a pohled do depa objektivem Mirka Beneše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose