www.car.cz
 

Již po třicáté zavítalo ME do Šternberka na trať ECCE HOMO
     8.6.2010 07:50 - tisková zpráva


ECCE HOMO 2010

Evropský šampionát vrchařů již po třicáté zavítal do Šternberka na trať ECCE HOMO a 89 jezdců zabojovalo o body do našeho a především evropského šampionátu. Opravdu dobrá konkurence se sešla v kategorii E2, kde opět proti flotile třílitrových formulí nastoupili oba dva jezdci na speciálech Osella FA30, a to jsou Simone Faggioli a David Kostruh , pro kterého to byl životní závod. Tomu vyšel trénink, kde byl druhý absolutně.


První závodní jízda už ale byla poznamenaná problémy jezdeckého i technického rázu a tak druhá jízda už mohla jen napravit chuť do závodění a to vyšlo. Čas pod tři minuty je na EH magická hranice a tu David Kostruh s jistotou pokořil. Toto už nestačí Faggiolimu, tak si střihnul v první jízdě nový traťový rekord - 2.48,578 což je 166,56km/h průměr.

Absolutní prvenství se u něj očekávalo předem – šlo hlavně o to, kam posune rekord, což dělá prakticky na všech závodech. Další významný rekord si připsal Miloš Beneš, jeho druhá jízda byla všemi, i jím samotným hodnocena jako fenomenální a čas 2.52,004 je zdaleka nejlepší v podání českého jezdce a v análech EH patří mezi historicky nejlepší. Druhé místo je maximum dosažitelného a v celkové tabulce ME se bude vyjímat.

Třetí absolutně skončil potom Otakar Krámský. I Dan Michl se projevil jako pokořitel rekordů, když vyletěl na kopec v novém rekordu pro uzavřené vozy - 3.13,766

Kromě vítěze se tentokrát neprosadili Italové a tak tabulka vypadá takto:

pořadí zde


 
 
Fotogalerie:   Momenty ECCE HOMA od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose