www.car.cz
 

F1 a World Series by Renault na Masarykův okruh přitáhly 60 000 diváků
     8.6.2010 08:08 - tisková zpráva


Formule 1 a World Series by Renault v Brně

Na Masarykově okruhu v Brně se v rámci závodů World Series by Renault představil i monopost Formule 1 týmu Renault. V exhibiční jízdě ho šedesáti tisícům diváků představil český testovací jezdec týmu Renault F1 Jan Charouz a další testovač Renaultu Jérome d´Ambrosio. Oba jezdci atakovali nejrychlejší čas Masarykova okruhu a po cílové rovince se proháněli téměř třistakilometrovou rychlostí.


Mimo Formule 1 byly v Brně k vidění i značkové pohárové závody Renault, kterým dominoval závod velmi rychlých formulí Renault 3,5 Series. Tato série je jedním z posledních stupínků před Formulí 1 a letos se jí účastní i dvojice českých jezdců. Filip Salaquarda jezdí v českém týmu I.S.R. Racing a již od prvních tréninků se společně s týmovým kolegou Guerrierim pohyboval na špici startovního pole.

Do sobotního závodu startoval Filip z pole position, kterou však nedokázal využít a po chybě ve druhém kole se propadl až na konec startovního pole, aby nakonec dojel bez bodů na 15. místě. Jan Charouz dojel na sedmém místě v celkové klasifikaci a zvítězil v kategorii nováčků. V závodě vyhrál Esteban Guerrieri, druhý byl Brandon Hartley a třetí dojel Anton Nebylitskiy.

Do nedělního závodu startoval Salaquarda opět z prvního místa, když dokázal v kvalifikaci zajet fantastický čas 1:41,013, což odpovídá průměrné rychlosti 193 km/h. Tentokrát ho o vítězství připravila až chyba týmu při povinné zastávce v boxech. I přesto dojel na vynikajícím třetím místě. Po závodě řekl: „Jsem šťastný za třetí místo, protože je to moje první umístění na pódiu ve World Series by Renault a je vidět, že od závodu v Monaku se stále zlepšujeme.“

Jan Charouz také doplatil na příliš dlouhou zastávku v boxech a dojel na 11. místě. V závodě zvítězil opět jezdec českého týmu I.S.R. Racing Esteban Guerrieri a na druhém místě skončil Nathanel Berthon.


Jaroslav Mareček

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA GT 2010 v Brně a drastická havárie Lamba objektivem Jardy Marečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose