www.car.cz
 

Předpověď počasí v Brně motocyklům přeje
     tisková zpráva


První tréninkový den Gauloises Grand prix České republiky v Brně na Automotodromu Brno okruhu provázela nepřízeň počasí. Stopětadvacítky začaly sice na suchu, ale to byl jen seznamovací trénink. Pak se spustil déšť, který výrazně zpomalil jak volné tréninky, tak první kvalifikační jízdy.
 
Předpověď počasí ověřená z Bruselu ale hovoří o tom, že déšť již v sobotu ani v neděli pokračovat nebude. V sobotu by mělo být pod mrakem, ale sucho, tedy ideální „závodní“ podmínky. Neděle by měla být slunečná s příjemnými teplotami kolem 25°C.
 
V prvním kvalifikačním tréninku třídy do 125 ccm, který se jel za deště, si skvěle vedl český stálý účastník v seriálu mistrovství světa, Lukáš Pešek, jedoucí v barvách CzechGP.com. Po dramatické bitvě o tisíciny sekundy skončil na výborném pátém místě. Nejrychlejší kolo zajel Ital Simoncelli na Aprilii před svým krajanem Ballerinim na stroji stejné značky. Třetí čas zajel Australan Casey Stoner na KTM, čtvrtý Španěl Julian Simon na Aprilii, týmový kolega naší Markéty Janákové, jediné ženy v kolotoči mistrovství světa. Ta dokončila první měřený trénink na 37. místě. Hned za ní skončil nadějný teprve patnáctiletý Patrik Vostárek, který ovšem během první měřené půlhodiny dvakrát upadl. Václav Bittman, jezdec týmu Elit Grand Prix skončil v první kvalifikaci na 31 místě.
 
Neméně dramatické boje se odehrávaly i v královské třídě MotoGP. Nejrychlejším mužem prvního měřeného tréninku se stal Španěl Carlos Checa na Yamaze. Druhé místo obsadil Australan Troy Bayliss na Ducati, třetí Sete Gibernau na Hondě a čtvrté Loris Capirossi na Ducati. Úřadující mistr světa Valentino Rossi se musel spokojit až se sedmým místem.
 
Velká cena České republiky bude jedním z klíčových závodů celého světového šampionátu. Rivalové v boji o tituly mistrů světa svedou na náročné brněnské trati strhující souboje o každý bod. Biaggi a Gibernau mají jedinečnou šanci stáhnout bodový náskok Rossiho, případně se dostat i před něho. Lukáš Pešek bude chtít na domácí půdě před tisíci svých fanoušku zajet špičkový výsledek. Jakub Smrž už v Brně dokázal zajet vynikající výsledky. Vidět tento závod na vlastní oči bude stát určitě za to.
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose