www.car.cz
 

Janíkova formule měla na domácím Ecce Homo problémy
     10.6.2010 00:21 - tisková zpráva


V pořadí čtvrtý podnik šampionátu Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu, proběhl o víkendu na domácí tratí Ecce Homo ve Šternberku.

Nutrend racing team zde zastupovaly hned dva závodními vozy. Ve skupině formulových vozů E2 startoval Václav Janík s vozem B02/50 a ve skupině E1, volných cestovních vozů, pak Karel Hubáček s vozem BMW M3 E92 GTR.


Příprava na domácí podnik byla velmi náročná. Janíkova formule měla problémy se spojkou a BMW Karla Hubáčka prošlo testováním ještě v pátek před závody.

V sobotním tréninku obsadil Janík se svým vozem celkové dvanácté místo absolutního pořadí. Osmou příčku pak ve skupině E1 obsadil Karel Hubáček, který se během tréninkových jízd snažil na svůj nový vůz, se kterým startoval premiérově, především zvyknout. Tento první start byl pro něj především dalším testem, přesto dosažené časy naznačily, že v budoucnu půjde o velmi rychlý vůz.

Samotný nedělní závod probíhal stejně jako v sobotu, ve dvou jízdách. I když se Ecce Homo řadí mezi rychlé tratě, na kterých si Janík stále ještě nevěří, byl s časem první závodní jízdy spokojen. Při druhé jízdě měl jezdec startující před Janíkem problémy a Vašek dostal žlutou vlajku, kdy podle pravidel musí jezdec zpomalit a pak zpravidla následuje opravná jízda. I přesto, že Janík dle pravidel zpomalil, opravná jízda mu bohužel nebyla ředitelem závodu umožněna. Výsledkem tedy bylo celkové jedenácté místo absolutního pořadí. Karel Hubáček v nedělním závodu získal čtvrté místo ve třídě E2-SH.

Šampionát Mistrovství Evropy bude pokračovat i o následujícím víkendu. Evropská špička jezdců se sejde v německém Trieru, kde za Nutrend racing odstartuje Václav Janík s Mitsubishi Lancer Evo VIII.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Momenty ECCE HOMA od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose