www.car.cz
 

Hustopeče - vedení se těsně ujal Roman Kresta
     11.6.2010 19:34 - tisková zpráva


Na startu AGROTEC MOGUL rally Hustopeče 42 dvojic

Čtvrtý díl Mediasport MMČR AGROTEC MOGUL rally Hustopeče přivítá na startu 42 posádek. Z největších favoritů však fanoušci uvidí všechny přední dvojice.

V okolí Hustopečí probíhaly od čtvrtečního dopoledne seznamovací jízdy, dnes dopoledne následovala formální a technická přejímka.


Už před začátkem seznamovacích jízd se omluvili Daniel Landa (st. č.13) a David Štefan (st. č. 44),

dále obdrželi organizátoři informace o neúčasti soutěžících
st. č. 21 Melichárek – Lasevič (Mitsubishi Lancer Evo IX – nepřipravenost vozu)
st. č. 27 Pondělíček – Dresler (Citroën C2 S1600 – zdravotní důvody)
st. č. 35 Stavjaník – Petřvalský (Citroën C2 R2 Max – zdravotní důvody)
st. č. 36 Koudela – Vichtora (Citroën C2 R2 Max – zdravotní důvody)
st. č. 43 Havlásek – Černoch (Subaru Impreza)

Na startu tak budou čtyři speciály S2000, nejpočetnější třídou je N4 se sedmnácti vozy. Mezi dvoukolkami dominuje deset soutěžících třídy A6.

Počty startujících v jednotlivých třídách:
S2000 - 4 vozy, N4 - 17, N3 - 3, N2 - 2, A7 - 4, A6 - 10, A5 - 2

VI. AGROTEC rally Hustopeče - www.agrotecautoklub.cz
Tiskový servis
Tomáš Plachý

Po první sekci AGROTEC MOGUL rally Hustopeče v čele Roman Kresta

Nesmírně vyrovnaný je prozatím čtvrtý závod Mediasport MMČR AGROTEC MOGUL rally Hustopeče. Po úvodní sekci (nejdelší RZ2 byla zrušena) figuruje v čele dvojice Kresta – Gross s peugeotem, druzí Pech – Uhel však ztrácí pouhou desetinu sekundy.

Zrušení druhého testu Boleradice (bezpečnostní důvody) sice úvodní porci ostrých kilometrů výrazně zkrátilo, nic to však neubralo na očekávané vyrovnanosti bojů na čele absolutní klasifikace. Václav Pech, Pavel Valoušek i Roman Kresta si mezi sebe rozdělili nejrychlejší časy na odjetých zkouškách, a tak jsou jejich odstupy před druhou sekcí (zčásti se pojede za tmy) minimální. Do třetího testu patřila pozice lídra Pechovi, do servisu však přijížděl na vedoucí pozici Kresta.
“Od začátku se nasadilo hodně vysoké tempo,“ komentoval úvod závodu Kresta a jeho nejbližší konkurent Pech dodal: „Jede se hodně rychle, v tomto horku je obtížné se udržet v maximální koncentraci. Málem jsme nedobrzdili do jedné křižovatky, jinak bez problémů.“

Pavel Valoušek přiznal, že se v úvodu trochu rozjížděl, ale vítězstvím na druhém testu se dostal do potřebného tempa a zatím je třetí před Tarabusem. „Ve trojce nás trochu pozlobila vytažená pneumatika od auta před námi, což nebylo nic příjemného. Ale jinak jedeme bez problémů,“ uvedl jezdec Czech Ford Teamu.
Jezdeckých zaváhání se nevyhnuli ve třetím testu Jaroslav Orsák (výlet do pole) a Antonín Tlusťák, Vojtěch Štajf poškodil disk svého kola (naštěstí bez defektu), Ladislavu Barvíkovi stávkoval intercom. Kuriózní, ale určitě nepříjemnou událost zažil Emil Triner, jenž někde na přejezdu ztratil brýle a pro noční část soutěže to určitě bude značný handicap. Arazima postihl v RZ4 defekt.

Tomáš Kurka pochroumal záď svého lanceru hned v RZ1, od této zkoušky jede s nefunkční převodovkou Milan Liška, turbo trápí Ludvíka Otta.
V RZ1 havaroval Miroslav Jakeš, v průběhu čtvrtého testu Slovinec Tomislav Cilenšek (Subaru Impreza) a na stejném místě ho zanedlouho napodobil Petr Zedník s Fordem Fiesta S1600.

Průběžným lídrem dvoukolek je Ondřej Blaťák s Citroënem C2 S1600, za ním následují Jiří Skoupil a Milan Kneifel.
Waterloo zažila třída N3. Hned v úvodní zkoušce nepřekonal domácí smolnou sérii Martin Rada, zanedlouho s poškozeným chladičem odstoupil i Petr Křížek.

Průběžné pořadí po RZ4:
1. Kresta 15:17.8, 2. Pech + 0.1, 3. Valoušek + 8.1, 4. Tarabus + 19.7, 5. Štajf + 25.0, 6. Orsák + 31.1, 7. Běhálek + 39.4, 8. Tlusťák + 52.2, 9. Triner + 59.4, 10. J. Votava + 1:05.2


VI. AGROTEC rally Hustopeče - www.agrotecautoklub.cz
Tiskový servis
Tomáš Plachý

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose