www.car.cz
 

Pešek začal v Brně šestým tréninkovým časem. Pak pátým.Vydrž!
     tisková zpráva


Gauloises GP České Republiky (20.8.2004)

Dnešním dnem začala druhá polovina letošního seriálu mistrovství světa silničních motocyklů, kterého se ve třídě 125cc jako jezdce týmu AJO Motorsport účastní i český jezdce Lukáš Pešek jedoucí s podporu brněnského okruhu v barvách czechgp.com. Po třítýdenní přestávce, kterou Lukáš využil k odpočinku a přípravě na druhou polovinu sezony, se Lukáš vrátil do sedla svého motocyklu Honda, aby ve bývajících sedmi závodech letošní sezony rozšířil své bodové konto a zlepšil si postavení v celkovém hodnocení mistrovství světa.

Prvním závodem po letní přestávce je Gauloises GP Ceské Republiky, která  se koná na brněnském okruhu. Na domácí velké ceně chce Lukáš zajet co nejlepší výsledek a potěšit tak všechny své fanoušky a příznivce.
 
V ranním volném tréninku Lukáš ukázal, že trať v Brně mu opravdu sedí a umí ji zajet, když na svém motocyklu zajel čas 2:11,613 a umístil se na 6. místě se ztrátou 2.3s na prvního A. Doviziosa. Ranní volný trénink se jel ještě na suché trati, ale hned po jeho skončení začalo na brněnském okruhu pršet a odpolední kvalifikace třídy 125cc se již jela na mokré trati.
 
 Lukáš v průběhu kvalifikace odjel celkem 10 kol a postupně zlepšoval svůj čas až na výsledných 2:27,700. Tímto časem se po první kvalifikaci zařadil na výborné 5. místo s odstupem 1,5s na zatím vedoucího M. Simoncelliho. Lukáš byl v dnešní kvalifikaci opět druhým nejlepším jezdcem na motocyklu Honda, před ním byl pouze J. Simon, který se celkově umístil na 4. místě.
 
„Přijel jsem do Brna s cílem dosáhnout nejlepší možný výsledek a třeba i bojovat o podium. Dnes jsem jel v podstatě na jistotu, nechtěl jsem riskovat pád a proto si myslím, že průběžné 5. místo je celkem dobré. Doufám, že zítra už se pojede na suchu a že se mi podaří posun do první řady.“ Řekl Lukáš po dnešní kvalifikaci.
 
- AMD -

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose