www.car.cz
 

Rally Albania: OffroadSport s hummerem H3 EVO předčasně skončil
     13.6.2010 12:05 - tisková zpráva


Team OffroadSport končí na Rally Albania


Po včerejší události se posádka Pořízek – Janáček rozhodli, že do dnešní 30 km rychlostní zkoušky, která startuje v 11 hodin, nenastoupí. Tímto účast teamu OffroadSport na Rally Albánia končí.


Rally Albania - 5 den RZ
Je pátek dopoledne, slunce je již vysoko a pálí, když se posádky závodních speciálů v pogradečském bivaku začínají chystat na 30 km přejezd, v mapě vyznačený jako červená silnice a ve skutečnosti horská, rozbitá a kamenitá cesta, určena pouze pro jeden dopravní prostředek.

Dnešní jediná 67 km erzeta, která byla odstartována poblíž kamenolomu, byla nejtěžší a nejsložitější etapou celého závodu nejen na navigaci, ale i řidičské schopnosti, což bylo znát. Trasa byla opět vedena vysoko v horách, až v 1800 m. n. m., po rozbitých a utržených cestách, lemovanými kameny, kde byly vyjeté hluboké koleje. Kličkovalo se vesničkami, kde se Hummer málem nevlezl mezi ploty, ale i po planinách, kde byl nádherný výhled na okolní krásnou krajinu.

Jízda posádky OffroadSportu ze začátku byla opět na výbornou, podařilo se jí předjet v těchto těžkých podmínkách 6 speciálů, a některé závodníky předjeli i třikrát, neboť v roadbooku se bylo někdy těžko zorientovat a tak se lehko stala navigační chyba. Zhruba 12 km před cílem se Hummer začal těžko ovládat a stal se neřiditelným. Pořízek s Janáčkem proto Hummera odstavili a zjistili, že se jim roztrhlo oko zadní spojovací tyče.

Provizorně ji na trati zpravili, i když na vícekrát, ale do cíle rychlostní zkoušky dojeli zhruba po 3 hodinách. Poté zde v horách čekali, až jim Mirek Zapletal doveze náhradní díl z 97 km vzdáleného bivaku v Tiraně. Team OffroadSport se před půlnocí dostal zpět do bivaku.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vydařená Baja Saxonia 2010 objektivem Pavla Pustějovského podruhé

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose