www.car.cz
 

V Hustopečích nevydržel diferenciál u Lanceru Jaroslava Orsáka
     16.6.2010 13:26 - tisková zpráva


V Hustopečích stávkoval diferenciál

Po absenci v Českém Krumlově se posádka Jaroslav Orsák – Karel Vajík zúčastnila další soutěže mezinárodního mistrovství České republiky v Hustopečích. Příprava na čtvrtý díl seriálu MMČR byla poněkud zkomplikována předchozí havárií v Maďarsku. Během tří týdnů mechanici týmu K.I.T. Racing dokázali Orsákův Mitsubishi Lancer Evo 9 nejen opravit, ale také důkladně zkontrolovat do nejmenších detailů.

Valašská posádka měla před soutěží opět náročný cíl umístit se do paté příčky za dominujícím kvartetem Valoušek, Pech, Kresta a Tarabus. Úvodní sekci absolvoval pětadvacetiletý Orsák klidnějším tempem a v průběžných výsledcích figuroval na šesté příčce. Ve druhé polovině páteční etapy, která odstartovala s příchodem tmy, Jarek zrychlil. Pravidelně zajížděl páté časy a postupně snižoval náskok svého tradičního rivala Vojtěcha Štajfa, jedoucího se zánovní produkční imprezou.

Na RZ6 Orsák pražského jezdce předstihl a zabydlel se na „své“ páté příčce. Bohužel nikoliv nadlouho. Dva kilometry po startu následujícího měřeného úseku začal stávkovat zadní diferenciál a posádka Orsák – Vajík musela ze slibně rozjeté soutěže odstoupit. Na vině byla hnací hřídel diferenciálu. Znovu se ukázalo, že sportovní Štěstena je vrtkavá paní a ani pečlivá kontrola mechanických dílů není zárukou úspěchu.

„Je to velká škoda,“ poznamenal valašský jezdec. „Auto opět fungovalo perfektně. Mechanikům jsem se chtěl po jejich třítýdenní práci odvděčit výborným výsledkem a naše časy napovídaly, že to nebylo nereálné.“

Na řadě je nyní nová soutěž Rally Krkonoše, součást ralysprintového šampionátu, ve kterém Jaroslav Orsák obhajuje titul. Při obou letošních startech v seriálu zabodoval druhým místem v Třebíči a pátým na domácí Rally Kopná. Také tentokrát bude bojovat o stupně vítězů a rád by si upevnil svoji bronzovou příčku v tabulce.

Text: ZW

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Hustopeče 2010 - noční etapa objektivem Jirky Zaňáta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose