www.car.cz
 

Jakub Smrž v Brně po pátku patnáctý
     tisková zpráva


Osychající trať, místy ale stále ještě vlhká, nedovolila jezdcům jet naplno a tak byly všechny časy řádově o deset sekund pomalejší, než by byly za sucha.Dlouho se na špici průběžného pořadí držela dvojice „dešťových specialistů“, Australan Anthony West a Francouz Arnaud Vincent, exmistr světa stopětadvacítek. V závěru prvního kvalifikačního tréninku se s osychající tratí přes ně dostala celá řada jezdců.

Nakonec byl nejrychlejším mužem na trati Argentinec Sebastian Porto na Aprilii. Hned za ním skončil jeho týmový kolega Fonsi Nieto. I další dvě místa obsadili jezdci na strojích Aprilia. Jako třetí byl klasifikován Alex De Angelis, čtvrtý pak Sylvain Guintoli. Nejrychlejší Honda pátečního tréninku obsadila až páté místo a za jejími řídítky seděl Ital Roberto Rolfo. Až příliš vzadu se ocitl vedoucí jezdec letošního mistrovství světa, Španěl Daniel Pedrosa. Jeho čas stačil jen na 20. místo. O mnoho lépe se nevedlo ani loňskému mistru světa Poggialimu na tovární Aprilii. 16. místo rozhodně není umístění podle představ italského týmu.

Jakub Smrž, startující za holandský tým Molenaar Racing dokončil první kvalifikační trénink na 15. místě. Druhý český jezdec, Radomil Rous, startující s motocyklem Yamaha v barvách německého týmu UGT Kurz v prvním měřeném tréninku nesplnil prozatím kvalifikační limit a tak má v sobotu co dohánět.

MO


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose