www.car.cz
 

Coby bájný Sysifos si musel připadat Filip Salaquarda
     20.6.2010 00:43 - tisková zpráva


Magny-Cours, 19. června 2010

Sysifos Filip,stříbrný Esteban

Coby bájný Sysifos si musel připadat Filip Salaquarda v průběhu sobotního závodu Světové serie Renaultu na francouzském okruhu Magny-Cours. Celkem třikrát byl nucen se probíjet ze zadních pozic vzhůru. Nakonec bohužel jeho úsilí přišlo vniveč.

V kvalifikaci přitom obsadil pražský jezdec solidní sedmé místo, když o ještě čelnější postavení ho připravilo několik drobných chyb. Těch se naopak vyvaroval jeho stájový kolega z týmu ISR Racing Esteban Guerrieri, jenž si s přehledem vybojoval pole position!

I úvodní fáze vlastního závodu se vyvíjela pro tandem ISR velmi dobře. Guerrieri si v hustém dešti udržel vedoucí pozici a Salaquarda postoupil o několik příček kupředu. Potom však v jednom úseku šlápl na brzdu a…. „Auto jelo dál rovně, vůbec nezatočilo. Doteď nevím, co bylo příčinou. Skutečností je, že v téhle partii vyletělo ven snad deset aut.“, svěřil se Filip. Český reprezentant pracně získával zpět ztracenou půdu, jenže do cesty se mu připletl Japonec Kunimoto.

Ten mu bránil v předjetí tak neurvalým způsobem, že ho roztočil do hodin. Následovala další stíhačka, zakončená jezdeckou chybou, po níž se Salaquarda ocitl na chvíli mimo dráhu. Vzniklou ztrátu už nedokázal zlikvidovat a byl odmávnut jako patnáctý s kolem ztráty.

Úplně jiné starosti měl Guerrieri. V té době sváděl neúprosný boj o špici s lídrem průběžné klasifikace Aljošinem. Rus v závěru tahal za delší konec a vyhrál, zatímco Guerrieriho ve finiši ještě neúspěšně znepokojoval Coletti.

„Jsem i celkově druhý, což mě těší. Přilnavost se během závodu postupně zlepšovala. Přesto se domnívám, že Aljošin našel lepší nastavení,“ konstatoval v cíli stříbrný Argentinec. Jeho slova potvrdil i týmový šéf Igor Salaquarda: „Setup pro malý přítlak na vodě jsme tentokrát moc netrefili. Zítra to snad bude lepší,“ slíbil. Lepší – to znamená vítězství…

Zpracoval: Sport-Press
Foto: Renault Sport

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Filip Salaquarda s FRenault v sezóně 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose