www.car.cz
 

Vršecký v Nogaru kvůli motoru nedojel! Zato Nittel šokoval
     21.6.2010 01:08 - tisková zpráva


Vršecký nedojel!

Pouhá tři kola trvala účast Davida Vršeckého v pohárovém závodě na okruhu v Nogaru. Stopku ambicím mistra Evropy vystavila porucha motoru.

Po startu David udržel i přes atak Adama Lacka páté místo, které vybojoval v měřeném tréninku. Hned za něj se zařadil stájový druh Uwe Nittel. Optimismus v depu Buggyry ovšem trval pouhá tři kola. Vršeckého Buggyra postupně zpomalovala, jezdec vzápětí hlásil do vysílačky blíže nespecifikovanou poruchu motoru. "Cítil jsem se v pohodě a chystal se zaútočit na Östreicha. Auto najednou přestalo jet, zatím neznám příčinu. Naštěstí mezi oběma závody je dost času na odstranění závady. Alespoň v to doufám," řekl Vršecký po dojezdu.

Naopak nejlepší výsledek své dosavadní kariéry zaznamenal Uwe Nittel, který dojel na vynikajícím šestém místě. Svůj výkon komentoval slovy:"Škoda Davidova výpadku. Ze svého výsledku mám velkou radost. Snad dojedu na bodech i v závodě s hendikepem."

Nittel šokoval Nogaro!
Teprve druhý závod a umístění na stupních vítězů? Pro drtivou většinu jezdců nemožné! Nováček v barvách Buggyry Uwe Nittel přepsal v Nogaru svým třetím místem v závodě s hendikepem dějiny!

Zatímco Vršecký startoval díky výpadku v předchozím závodě z posledního místa, postavil se Nittel do druhé řady. Start vyšel německému nováčkovi na jedničku, na chvíli se dokonce ocitl na druhém místě. V průběhu prvních dvou kol se ovšem před Uweho dostalo trio Bösiger, Östreich a Hahn. "Byl jsem v klidu i páté místo by bylo fantastické. Jel jsem si svoje a sledoval se zájmem souboj přede mnou," popisoval německý jezdec dění na okruhu.

V sedmém kole se mu naskytl velmi zajímavý pohled v podobě střetu Östreicha se Lvovem. Uwe byl rázem třetí. "Měl jsem z depa informaci, že Bösigerovi to moc nejede a Janiec je hodně daleko. Nakonec jsem dojel na bedně. Super. Děkuji všem, kteří se na mém úspěchu podíleli."

David Vršecký zajel velmi dobrý závod. Přestože startoval z posledního místa, propracoval se během sedmi kol na šestou pozici. Pak ovšem přišly opět technické problémy. "V té chvíli jsem si říkal, že druhá nula během jediného dne by vypadala hodně strašidelně. Nakonec jsem silou vůle dojel do cíle po diskvalifikaci domácího Janieca pro šest bodů, které pro mě mají velkou cenu. Z výkonu Uweho jsem nadšený," hodnotil David těsně po dojezdu do cíle.

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial v Krásné Lípě 2010, foto Mirek Grusa

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose