www.car.cz
 

Adama Lacka také v Nogaru zradila opět technika jeho MANu
     21.6.2010 01:10 - tisková zpráva


Nedělním programem pokračoval třetí podnik mistrovství Evropy trucků na francouzském okruhu v Nogaru. Ani tentokrát však Adamu Lackovi nepřálo závodnické štěstí. V prvním závodě obsadil český závodník desátou pozici, druhý závod pro poruchu brzd nedokončil.

Nad okruhem Paula Armagnace se honily mračna, ale za celý den nesprchlo. Kvalifikace se Adamu Lackovi vydařila na výbornou, když obsadil čtvrtou pozici. V SuperPole si český závodník pohoršil na šesté místo, ale i ta zajišťovala dobrou výchozí pozici do prvního nedělního závodu. Po startu se rodák z Čeladné probojoval až na čtvrtou příčku. Boj s Davidem Vršeckým ho však stál výlet mimo trať a propad do hloubi startovního pole. Adam Lacko se v průběhu prvního závodu dokázal protlačit na desátou pozici, ze které startoval do druhé nedělní jízdy.

Až z páté řady se v průběhu několika kol propracoval Adam Lacko do první pětky. Následně však přišla penalizace v podobě průjezdu boxovou uličkou za příliš rychlý start. Český jezdec se propadl až na osmou pozici, ze které zle dotíral na své soupeře. Po několika kolech se opět dokázal probojovat do první pětky, kde mu kolo před cílem praskl brzdový kotouč. Člen týmu Truck Race Allgäuer musel kvůli této závadě ze závodu předčasně odstoupit.

Adam Lacko, jezdec týmu Truck Race Allgäuer: „Dnes se nám podařilo náš truck MAN dobře nastavit, čemuž nasvědčoval také výsledek v kvalifikaci. Bohužel v první jízdě jsem kolidoval s jedním ze soupeřů, což mě stálo dobré umístění v závodě. Dobře jsem měl rozjetý také druhý závod, ve kterém mě zcela nepochopitelně potrestali sportovní komisaři. Celou dobu jsem se ve startovní proceduře držel Antonia Albaceteho, ale potrestaný jsem byl pouze já. Následná stíhací jízda však přišla vniveč, protože jedno kolo před cílem mi selhaly brzdy a já musel ze závodu odstoupit. Je to samozřejmě velká škoda, ale takové jsou už závody.“

Nyní čeká jezdce mistrovství Evropy trucků pětitýdenní pauza, po které absolvují závod roku, závod na proslulém okruhu Nürburgring, kde se každoročně schází přes sto tisíc fanoušků.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Autosalon Brno 2010 a krásné kočičky i Motormix atd objektivem Petra Matějíčka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose