www.car.cz
 

Nováček v MS stopětadvacítek Jakub Kornfeil předvedl úžasný výkon, ale!!
     21.6.2010 06:44 - tisková zpráva


Deset, dvacet na prdel, aby mechanik…..!

Někdo by opravdu pořádných dvacet na zadek zasloužil, rozhodně však ne Jakub Kornfeil, který se s nepřízní „osudu“ při dnešní britské Grand Prix v Silverstone vyrovnal po svém.

Nováček v MS stopětadvacítek se i přes to, že odjel do závodu až úplně poslední a navíc daleko za safety carem, nevzdal a bojoval až do úplného konce. Jen slabou útěchou mu však může být 20.místo v cíli za jeho heroický výkon, jako i další skutečnost, že své nejrychlejší kolo víkendu zajel právě v průběhu stíhací jízdy /2.17,9/, kdy ještě těsně před šachovnicovým praporkem doslova přeletěl skupinku soupeřů tak, že nemohlo být pochyb o tom, že být vše v normálu, bral by dnes body.

Jakub Kornfeil: „Po warm upu v němž jsem skončil na 10.místě jsem se na závod doslova těšil, protože se mi podařilo zajet navíc i včera neuznaný čas z kvalifikace a navíc jsem ho zajel úplně sám a to přitom byla ráno docela zima, motorka však šlapala dobře. Jen mne to utvrdilo v tom, že mám velkou šanci na bodované příčky a ani mi nevadilo, že jsme jeli až jako poslední kubatura dne. Bohužel se mi však ve warm up odpojila hadička z nádrže, prostě se odcvakla.

V třetí zatáčce jsem tak „zůstal stát“ a po konzultaci s traťovými komisaři jsem se dožadoval odtlačení do boxu, abych mohl startovat aspoň odtud, všiml si jeden z nich, že hadička není připojená. Jednalo se jednoznačně o vinu mechaniků, protože ten uzávěr se prostě sám rozpojit nedokáže. I když jsem vyrazil znova na trať, tak se startovní procedurou už na mne nikdo nečekal a tak byl mým soupeřem v prvním kole safety car.

Postupně jsem se rychlými koly, dotahoval na jednoho soupeře za druhým a propracovával jsem se vpřed. Ještě v posledním kole jsem předjel celou skupinku čtyř soupeřů a skončil jsem tak až jako dvacátý. Myslím, že tohle jsem si za výkon po celý víkend rozhodně nezasloužil.“

MPAFoto.com

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jakub Kornfeil a MotoGP v Anglii 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose