www.car.cz
 

Michal Matějovský v Zolderu špatně zvolil pneu
     22.6.2010 00:33 - tisková zpráva


Druhý závod seriálu Seat Leon Eurocup se konal ve dnech 19. - 20. 6. na okruhu v belgickém Zolderu. Už při pátečních volných trénincích Michal spolu s týmem pracovali na nastavení vozu, ale ani pro sobotní měřený trénink se jim nepodařilo najít optimální nastavení. "Stále se potýkáme s přetáčivostí vozu, v seriálu došlo ke změně dodavatele pneumatik a Pirelli nahradily pneu Michelin.

Nastavení, které jsem měl pro pneu Pirelli z jarního testování, však nyní moc nefungovalo a navíc se mi v rychlém kole připletli do stopy dva jezdci… Poslední sektor jsem měl proto pomalý a bylo z toho až 13. místo," konstatoval po sobotní kvalifikaci Michal Matějovský.

Před startem prvního závodu trochu poprchávalo a bylo zataženo. Inženýři týmu proto před závodem rozhodli o nasazení mokrých pneumatik. Ve třetím kole ale přestalo pršet. Trať rychle osychala a volba typu pneu se ukázala jako špatná. V cíli z toho bylo nakonec 13. místo. V neděli tak Michal startoval ze 7. řady. A aby té smůly nebylo málo, tak po startu, ve druhé zatáčce bylo hodně nečistoty, na které se vůz dostal do smyku a opustil trať. Michalovi se sice povedlo do závodu vrátit, ale ztrátu, kterou získal, se mu nepodařilo stáhnout na lepší, než 14. místo.

"Byl to opravdu smolný víkend a chci na něj co nejdříve zapomenout. Příští závod se jede v Anglii, kde jsem v minulém roce patřil k nejrychlejším, ale 3x mě praskla levá přední pneumatika. Tak věřím, že letos už té smůly bylo dost a začne se mi konečně dařit," řekl po posledních závodech v Zolderu Michal Matějovský.

ČSMS

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose