www.car.cz
 

Jaromír Tarabus před Bohemií zničil Fiestu S2000 a pojede s Fabii S 2000 !!
     1.7.2010 12:49 - tisková zpráva


Jaromír Tarabus na Rally Bohemia se Škodou Fabia S2000
 Tisková zpráva Czech Ford Rally Teamu
 
 Posádka Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát letos pravidelně startuje v Mediasport Mezinárodním mistrovství ČR v rally s vozem Ford Fiesta S2000. Při víkendové Rally Bohemia ale usedne do Škody Fabia S2000.
Při úterním testování před Rally Bohemia došlo k nepříjemné havárii. Jaromír Tarabus se dostal mimo trať, kde levou zadní částí svého Fordu trefil strom. Poměrně silný náraz způsobil značné poškození vozu a pro celý tým, stejně jako řadu lidí a společností, které posádku Tarabus - Trunkát letos podporují, začala náročná bitva s časem.
 
Tým Jipocar Racing, který Fiestu S2000 pro Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta připravuje, stejně jako české zastoupení Fordu začaly okamžitě jednat o možnosti dodání potřebných náhradních dílů, případně zapůjčení celého vozu. Navzdory celonočnímu a celodennímu nasazení celé řady lidí, se ve středu po poledni ukázalo, že vzniklou situaci nelze logisticky vyřešit tak, aby se vůz stihl na víkendový závod náležitě připravit.
 
Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem ale do letošní sezony šli s odhodláním přiblížit se co nejtěsněji domácí špičce a pokusit se ji také co nejvíce potrápit. Proto management posádky začal okamžitě řešit možnost startu na Bohemii s jiným vozem. Díky vstřícnosti. pana Vlastimila Neumanna a jeho společnosti K.I.T. Racing nakonec posádka v pátek na startu Rally Bohemia chybět nebude. Podruhé ve své kariéře se ale představí se Škodou Fabia S2000.
 

Marek Fuks, manažer posádky Tarabus - Trunkát: „Takové věci se samozřejmě stát mohou, i když je to nepříjemné. Pro nás všechny byly úterní odpoledne a noc, stejně jako následující den, velice náročné. Chci jménem týmu poděkovat všem, kteří dělali maximum pro to, aby Jaromír s Danielem mohli Bohemku jet a pokud možno s Fordem. Velké díky patří manažerovi týmu Jipocar Racing Quirinu Müllerovi, který dlouho do noci byl v kontaktu s vedením společnosti M-Sport a snažil se pro naši posádku zajistit potřebné náhradní díly. Danovi a Mirkovi, že neztratili chuť bojovat.

Stejně tak musím poděkovat také panu Petru Prokopovi, jenž byl navzdory svému velkému pracovnímu vytížení po celou středu připraven sednout do letadla a osobně letět pro náhradní díly. Bohužel, navzdory vstřícnosti vedení M-Sportu i dalších týmů, které byly ochotné zapůjčit nám jinou Fiestu S2000, žádná z variant nebyla logisticky řešitelná tak, aby se vůz podařilo na soutěž připravit včas.“

„Proto jsme museli hledat náhradní řešení v podobě přípravy startu s jinou značkou vozu kategorie S2000. Dlouho existovala i naděje, že Jaromir opět usedne za volant Abarthu Grande Punto S2000 poslední evoluce. Nakonec se však posádka Tarabus - Trunkát na startovní rampě Rally Bohemia představí s vozem Škoda Fabia S2000. Velice nás mrzí, že na Bohemii nebudeme startovat s Fordem. Celý tým ale udělá maximum pro dobrý výsledek, abychom alespoň tímto způsobem poděkovali všem, kteří se tolik snažili dostat naší posádku na start víkendové soutěže. Pomačkaný blatník nás nemůže zastavit,“ dodává s úsměvem Marek Fuks.
 
Jaromír Tarabus: „Samozřejmě mi je nesmírně líto, co se stalo. I já chci poděkovat všem lidem v týmu i kolem něj za úsilí, které v posledních dnech vynaložili. Bohemka určitě nebude vůbec jednoduchá, na jejím startu se sejde opravdu silná konkurence, ale my určitě uděláme maximum, abychom se co nejvíc přiblížili absolutní špičce a dosáhli co nejlepšího výsledku. Tratě Rally Bohemia jsou velice krásné, ale také náročné, především díky své délce, proto hodně záleží na koncentraci. Určitě je to soutěž, do které jdeme s určitým cílem, a rozhodně bychom rádi navázali na výsledky z předchozích let, kdy se nám zde dařilo dojíždět hodně vysoko.“
 
Rally Bohemia 2010 odstartuje v pátek 2. července v 17:05 hod superspeciálkou na Autodromu v Sosnové. Do první klasické rychlostní zkoušky odstartují jezdci v sobotu 3. července v 9:00 hod. Jména vítězů budeme znát v neděli 4. července v 16 hodin. Na posádky čeká celkem 227,56 měřených kilometrů rozdělených do 16 rychlostních zkoušek.

Veškeré informace o posádce Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát naleznete na jejích webových stránkách www.tarabus.cz.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Test Jaromíra Tarabuse mimořádně s Fábií před Bohemií 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose