www.car.cz
 

Finský pilot Juho Hänninen vyhrál víkendovou Rally Bohemia a obhájil
     9.7.2010 15:20 - tisková zpráva


Hänninen obhájil triumf na Rally Bohemia

Finský pilot Juho Hänninen se Škodou Fabia S 2000 vyhrál víkendovou Rally Bohemia. Pavel Valoušek, jezdec Škoda Delimax týmu havaroval a závod nedokončil.

Hänninen, lídr šampionátu Intercontinental rally challenge obhájil v okolí Mladé Boleslavi loňský triumf. Pavel Valoušek, rovněž ve Fabii Super 2000, havaroval po skvěle rozjeté soutěži v předposlední rychlostní zkoušce druhého dne.

„O vítězství jsem musel tvrdě bojovat, protože rychlostní zkoušky byly hodně rozdílné. Mně více vyhovovaly dlouhé nedělní úseky. Ty mi k vítězství pomohly. Pořád platí, že se na asfaltu učím. Ale s každým kilometrem jsem lepší a lepší. Bral jsem soutěž i jako přípravu na srpnovou Barum rally, která je součástí šampionátu IRC, i když tam je asfalt rychlejší a uskákaný,“ říkal v cíli soutěže Juho Hänninen.

Pilot továrního týmu Škoda Motorsport položil základ k vítězství už v průběhu sobotní etapy, kdy vyhrál tři měřené úseky a těsně vedl před Pavlem Valouškem. V neděli pak Fin zajel na čtyřech erzetách nejlepší čas a v součtu s páteční diváckou erzetou na autodromu v Sosnové tak měl osm nejrychlejších průjezdů. Atak Francouze Bryana Bouffiera s Peugeotem 207 S2000, který vyhrál poslední sobotní měřený úsek a první nedělní, odvrátil Fin bleskově. Ve dvanáctém a třináctém měřeném úseku jasně dominoval, definitivní pečeť na triumf pak přidal v poslední zkoušce soutěže. Vedoucího muže polského šampionátu, jehož součástí je i letošní Bohemia rally, porazil celkově o dvacet vteřin.

Stejně jako v sobotu, i v neděli pilotům znepříjemňoval život pekelný žár, ale výheň pranic neubrala na jejich zběsilé rychlosti. Na tu bohužel doplatil i pilot Škoda Delimax týmu a vedoucí muž průběžného pořadí českého šampionátu Pavel Valoušek, který s vozem Fabia Super 2000 v sobotu vyhrál čtyři rychlostní zkoušky. V průběhu druhé etapy nedělního dne sváděl s Bouffierem boj o průběžné druhé místo. Při honičce o sekundy na průjezdu patnáctým měřeným úsekem po jezdecké chybě havaroval a musel ze soutěže z průběžného třetího místa odstoupit.

Pavel Valoušek neskrýval obrovské zklamání: “Stupidní hloupá chyba ve skvěle rozjeté soutěži, měl jsem špičkově připravený vůz a všechno během celé soutěže vycházelo až do osudného momentu perfektně. Omlouvám se celému týmu. Nezbývá než se poučit a připravit se maximálně na další soutěž. Je třeba neustále tvrdě pracovat, to říkáme od začátku a nyní to bude platit dvojnásob.“

Nadcházejícím programem továrního týmu Škoda Motorsport bude rally na Azorských ostrovech v termínu 15. –17. července 2010. Posádka Škoda Delimax teamu Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza se domácímu publiku znovu představí na srpnové Barum rally.

Konečné pořadí Rally Bohemia: 1. Hänninen, Markkula (Fin., Škoda Fabia S2000) 2:01:35,4 min., 2. Bouffier, Panseri (Fr., Peugeot 207 S2000) +20,2, 3. Prokop, Tománek (ČR, Ford Fiesta S2000) +2:00,3 min., 4. Kresta, Gross (ČR, Peugeot 207 S2000) +2:16,5, 5. Pech, Uhel ČR, Mitsubishi Lancer Evo IX) +4:03,2, 6. Solowow, Baran (Pol, Ford Fiesta S2000) +4:23,5, 7. Kajetanvowicz, Baran (Pol, Subaru Impreza Sti) +4:56,9, 8. Tarabus, Trunkát (ČR, Škoda Fabia S2000) +5:01,0.


PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Suprová Rally Bohemia a její aktéři od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose