www.car.cz
 

WSBK - Pátá řada na startovním roštu pro zítřejší závody pro Jakuba Smrže kvůli křivému řízení
     10.7.2010 23:31 - Jirka Navrkal


Dominantní kategorií světového šampionátu čtyřdobých motocyklů, které zavítaly na brněnský Masarykův okruh v rámci devátého závodu,  jsou superbiky. Ty dnes měly před zítřejšími závody svůj první vrchol v podobě trojstupňového superpole, který určíl postavení jezdců pro zítřejší úvodní závod.

    Naše jediné želísko v této kategorii je Jakub Smrž. Ten po problémech s motocyklem Ducati v minulých závodech přešel na značku Aprilia s niž absolvuje svůj první závod v Brně. Po včerejším sedmém místě v první kvalifikační jízdě (2:00,348 min.) se dnes Jakub zlepšil ve druhé kvalifikaci na čas 1:59,741 min. Bohužel Kubův pád v závěru volného tréninku, který předcházel zahájení superpole měl větší vliv než se očekávalo.. Došlo k pokřivení řízení a na opravu bylo tak málo času, že musel do první části superpole nastoupit až v jejím závěru. Nakonec z toho bylo pouze sedmnácté místo časem 2:00,341 min., které  znamenalo vyřazení z dalších bojů o přední umístění na startovním roštu. Věříme, že se do zítřejšího závodu podaří motocykl opravit   a  Jakub Smrž zabojuje tak jak to u něho známe.

Nejrychlejším jezdce celého trojdílného superpole byl 35letý Angličan Cal Crutchlow na Yamaze, který zajel nejrychlejší čas dne 1:58,018 min. a po zásluze se zítra postaví na pole position. 

   Nejrychlejším jezdcem kategorie supersport, byl třetí v průběžném pořadí letošního šampionátu, Francouz Joan Lascorz na Kawasaki, který zajel nejrychlejší kolo časem 2:02,800 min. Do druhé řady se postaví nejlepší ze tří jezdců českého týmu, Intermoto Czech, Angličasn Gino Rea jehož čas byl 2:03,450 min. Za čtrnácté místo – čas 2:04,849 min. se postaví do čtvrté řady italský jezdec Massimo Roccoli a o řadu dál bude devatenáctý v pořadí Tomáš Holubec, který nejrychleji objel brněnský okruh za 2:06,306 min.

     Tisícovky superstocky patřily v kvalifikaci BMW, které pilotoval vedoucí jezdec této kategorie, Ital Ayrton Badovini, který zajel nejrychlejší kolo časem 2:03,591 min.Brněnský jezdec Michal Šembera, který měl problémy s nastavením  zapůjčeného motocyklu BMW zajel čas 2:05,361 min. a bude startovat zítra ze čtvrté řady. Ondřej Ježek s Aprilií skončil dvaadvacátý časem 2:06,645 min. a odstartuje ze šesté řady. Trojici  českých jezdců doplní ze sedmé řady Michal Salač na Aprilii, který dosáhl dvacátého osmého času 2:08,171 min.

     Jediným sobotním závodem byla evropská kategorie slabších superstocku do 600 ccm. Vítězství si z Brna odvezl po tuhém boji vedoucí jezdec této kategorie, Francouz Jeremy Guarnoni na Yamaze a upevnil si tak vedoucí pozici. Vzhledem k několika nepříjemným pádům, byl závod ukončen po sedmém kole. 

 

pro www.car.cz - Jaromír Navrkal

foto : Jiří Navrkal

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose