www.car.cz
 

Tomáš Mičánek v neděli na Lausitzringu zvýšil svůj průběžný náskok !!
     11.7.2010 23:57 - tisková zpráva


Tomáš Mičánek dojel ve druhém závodě na Lausitzringu šestý

Po sobotním sedmém místě v absolutní klasifikaci obsadil brněnský jezdec Tomáš Mičánek v nedělní odvetě seriálu Super Sports Porsche Cup na okruhu v německém Lausitzu šesté místo. Osmnáctiletý Mičánek opět vyhrál svoji třídu a zvýšil svůj náskok v průběžném pořadí celkové klasifikace po polovině seriálu před druhým v pořadí Němcem Svenem Dolencem na 20 bodů. V absolutní klasifikaci vyhrál Němec Jahn před Dolencem, Mičánek měl ztrátu na vítěze 28 sekund.


Na rozdíl od sobotního závodu sice Tomáš špatně odstartoval a propadl se až na 10. místo, postupně však svoji pozici vylepšoval. "Ve druhé třetině závodu nezvládl jednu zatáčku a vyletěl z trati na trávu. Naštěstí ale mezi ním a dalším jezdcem byla velká propast, takže svoji pozici po návratu na okruh neztratil," uvedl šéf stáje Jiří Mičánek.

"Po polovině závodu jsem se svým umístěním spokojen. Důležité je, že vyhrávám závody ve své třídě a tím si připisuji do celkové klasifikace plný počet bodů. Dnes bylo velké vedro, což hodně ztížilo závodění," dodal Tomáš Mičánek.

Druhá polovina seriálu Super Sports Porsche Cup začne na přelomu července a srpna na okruhu v Oscherslebenu.

 

JiPo

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Autosalon § Autotec Brno 2010 a kočičky objektivem M. Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose