www.car.cz
 

Václav Janík byl v rozpáleném Rieti se svým časem celkem spokojen
     14.7.2010 10:40 - tisková zpráva


Rieti

V malém městečku Rieti, nedaleko Říma, se o víkendu konal další, v pořadí již sedmý evropský podnik závodů automobilů do vrchu. Zdejší trať s již tradičním názvem „Coppa Carotti“ patří se svými téměř patnácti kilometry k druhé nejdelší v tomto mistrovství. Je zde také plno technických úseků a hlavně velmi rychlých pasáží, což od jezdců vyžaduje především maximální koncentraci.

Václav Janík nastoupil do závodu s vozem Lola B02/50 ve skupině E2. V tomto prestižním závodě startovalo celkem 42 formulových vozů. Za úmorného vedra, které v Itálii panovalo a za velké konkurence především domácích jezdců, se pilot snažil neztratit se a zajet co možná nejlepší čas. I přesto, že v loňské sezoně zde Janík startoval s vozem Mitsubishi, tak s formulovým vozem bylo třeba začínat zcela od začátku.

V sobotu, kdy se jely celkem dvě tréninkové jízdy, trápily team potíže s vibracemi vozu, které se mechanikům podařilo nakonec odstranit. V tréninkových jízdách tak Václav Janík se svým vozem dojel na desátém místě ve skupině E2.

Nedělní závod byl, z důvodu své délky, pořádán jen jako jedna závodní jízda. Jakékoliv zaváhání by tedy, stejně jako v Trentu, výrazně ovlivnilo celkové pořadí závodu. Další raritou závodu bylo zkrácení tratě o téměř 975 metrů, jelikož se v důsledku vysokých teplot roztékal asfalt, který tak velké horko nevydržel. Václav Janík zajel celkový dvanáctý čas ve skupině E2 a i přes umístění je Nutrend racing team s dosaženým časem nadmíru spokojen. Zkušenosti získané v tomto závodě a za této konkurence jsou pro team i jezdce velkým přínosem.

Nyní se team soustředí na další evropský podnik, který se uskuteční 17.-18. července ve slovenském Pezinku. Tento podnik je již tradičně zařazen jak do šampionátu Mistrovství Evropy, tak do Mezinárodního Mistrovství ČR a zastoupení teamu zde bude dvojnásobné. S vozem Lola B02/50 odstartuje Václav Janík ve skupině formulových vozu E2 a ve skupině E1 bude team zastupovat Karel Hubáček, na voze BMW M3 E92 GTR.

http://www.janik-motorsport.com/

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Václav Janík na MË v Trentu 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose