www.car.cz
 

MotoGP : Jakub Kornfeil nebojuje na Sachsenringu jenom se soupeři
     17.7.2010 22:47 - tisková zpráva


Když je Vám zle, nedobře…

„Kubajz“ Kornfeil nebojuje na německém Sachsenringu jenom se soupeři ve své třídě 125ccm, ale také s nepříjemnou virózou, která u něj propukla ve čtvrtek odpoledne.

Na domácí trati svého týmu Racing Team Germany se chtěl předvést v tom nejlepším světle a strašně se na to těšil, nakonec vždyť tady loni vyhrál i závod Red Bull Rookies Cupu, bohužel však záhadná viróza udělala nováčkovi v MS pořádný škrt skrze jeho plány. A i když do samotného startu nedělního závodu ještě stále pár hodin zbývá a zdravotní stav se nepatrně lepší, nečeká českého jezdce nijak lehký závod. Ne z důvodu toho, že je na startu dle jeho slov „až“ šestnáctý, ale proto, že jej čeká 27 vyčerpávajících kol na okruhu s profilem trati ve stylu nahoru dolů. Pro takovou zátěž sílu oslabenému organismu nevrátí ani žádná kapačka.

Jakub Kornfeil: „Do řeči mi zrovna moc není, protože jsem si celý průběh víkendu představoval úplně jinak a věřil jsem si na dobrý výsledek. Konec víkendu sice ještě není, ale můj zdravotní stav se zrovna moc nelepší. Po včerejším dni, který jsem skoro celý proležel s velmi striktní dietou, již mám od doktorů nařízenou i nadále, se mi nálada trochu spravila až při dnešním druhém volném tréninku, kdy jsem se za mokra dost dlouho „motal“ na předních pozicích. Pak jsme se sice rozhodli pozměnit nastavení a na pomalu osychající trati mne soupeři odsunuli někam ke dvacítce, ale na motorce jsem se cítil za mokrých podmínek dobře. Možná i proto bych si pro zítřejší závod přál mokro více, než suché dusné slunečné počasí.

K tomu všemu jsme navíc neodstartovali do kvalifikace včas. Mechanikům nechtěla naskočit motorka i přesto, že ji zhruba 10 minut předtím ohřívali, údajně odešlo nějaké čidlo. I přes tento handicap jsem se však dostal velmi rychle do tempa, ale na čas, který jsem si přál zajet, jsem se nedostal. Svého maxima, které mi tak určilo pro zítřejší start až šestnáctou příčku na startovním roštu, jsem dosáhl v samotném závěru v závěsu za Němcem Cortesem. Tým je možná za dané situace spokojený, já však rozhodně ne. Doufám, že mi bude zítra navečer ve všech směrech podstatně lépe.“

MPAFoto.com
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jakub Kornfeil na 80té TT v Assenu 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose