www.car.cz
 

Brands Hatch je pro Michala Matějovského zřejmě zakleté
     18.7.2010 22:53 - tisková zpráva


Brands Hatch je pro Matějovského zakleté

- 17. 7. 2010, Brands Hatch -
Michalovi se v Brands Hatch v minulém roce nedařilo, patřil sice mezi nejrychlejší jezdce když zajel druhý čas v měřeném tréninku, ale při sobotním a nedělním závodě mu pak praskla 3x přední guma. Letošní závodní víkend se zpočátku vyvíjel velice slibně. V prvním pátečním volném tréninku se pohyboval na prvním až druhém místě. Na závodním víkendu byl také v roli poradce jezdce přítomen velmi zkušený a úspěšný automobilový závodník Jiří Janák. Přesto však první závod SEAT Leon Eurocup v Brands Hatch nedopadl podle představ jezdce Michala Matějovského:

"Vše bohužel začalo nešťastnou nehodou v pátečním druhém volném tréninku. Stala se v první zatáčce, která je na zdejším okruhu nejnebezpečnější a člověk v ní velmi snadno udělá chybu. Mechanici poté neměli dostatek času nastavit auto na kvalifikaci, která následovala 2 hodiny po volném tréninku a s časem 1:36.453 jsem se tak zařadil až na 18.místo..." vysvětloval Michal své postavení po sobotní kvalifikaci.

S nesprávně nastaveným vozem je vyloučené bojovat v cupových závodech o přední pozice. Samotný první závod se zpočátku vyvíjel slušně. Po startu Matějovský několik pozic získal. Na jízdě však byla opět vidět nedostatečná připravenost vozu, když ten byl zejména v rychlejších zatáčkách velmi nedotáčivý. Pak bohužel přišel smolný kontakt. Michal nechal nepatrně místa na vjezdu do zatáčky Druids, čehož jeho soupeř okamžitě využil a Michala začal vystrkovat. Kolize už byla nevyhnutelná….

"Jezdci si v těchto závodech mezi sebou opravdu nic nedarují, ale připadlo mi, že v některých okamžicích to nemá se závoděním nic společného. Každopádně budou mít nyní mechanici co dělat, a to jak s opravou vozu, tak zejména s nalezením vhodného nastavení pro zdejší trať, což se zatím zdá velice složité." řekl po skončení prvního závodu v Brands Hatch Michal Matějovský

ČSMS

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Chopard GP Grobming 2010 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose