www.car.cz
 

Jeden z nejdůležitějších kroků Mirka Janoty k zisku titulu mistra republiky
     27.7.2010 10:31 - tisková zpráva


Mirek Janota zaútočil na domácí zlato

Jeden z nejdůležitějších kroků k zisku titulu mistra republiky udělal o třetím červencovém víkendu pilot Opelu Kadett C GTE Miroslav Janota při 11. Rally Vysočina s centrem v jihočeském Kunžaku, kterou v kategorii historiků s přehledem vyhrál. Na sedačku spolujezdce se tentokrát místo zdravotně indisponovaného Pavla Stráského posadil ostřílený ´mitfára´ Eduard Perski.

Čtvrtému podniku šampionátu historických vozidel, situovanému do překrásné krajiny České Kanady, dominovala posádka Hájek historic rally teamu už od úvodního měřeného testu, když všech osm rychlostních zkoušek dokázali Janota s Perskim zajet v nejrychlejším čase. V cíli je dělil od druhého Jiřího Petráška s Opelem Ascona B časový rozdíl více než minuty a čtvrt.
Příbramský pilot tak stále ještě nenašel v letošní sezoně na domácích tratích přemožitele a připsal si další plný bodový zisk do průběžné tabulky mistrovství. Na jejím čele má nyní náskok už 119 bodů, a tak na Fuchs Oil Rally Agropa pojede za necelé dva týdny již se svým stálým navigátorem Pavlem Stráským získat mistrovskou definitivu.

„Závod probíhal z našeho pohledu naprosto v pohodě. Neměli jsme žádný technický problém, vyzkoušeli jsme další typy pneumatik pro ´velkou´ Evropu a po havárii v Belgii jsem se dokázal znovu dostat do závodního tempa,“ řekl po skončení soutěže jezdec Miroslav Janota, jehož těšila spolupráce s Eduardem Perskim: „Eda je zkušený spolujezdec, jenž mi pomohl vylepšit o několik drobností rozpis, čímž jsem se dostal zase o kus dál.“

Spokojeným tónem hovořil po Rally Vysočina také týmový šéf Ctirad Hájek: „Mirek opět prokázal své kvality a vyhrál další závod. I když startovní pole historiků je letos poměrně chudé, domácí titul, který budeme chtít vybojovat v Pačejově, pro nás bude mít svou cenu. V dalších sezonách se už budeme maximálně soustředit na avizovaný evropský program,“ uvedl Ctirad Hájek.

Jak již bylo uvedeno, dalším startem na území České republiky bude pro Hájek historic rally team 31. ročník Fuchs Oil Rally Agropa, jenž se pojede v sobotu 7. srpna v okolí Horažďovic.


Pavel Kacerovský,

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Hájek historic team a jeho předčasný Janotův konec v Belgii 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose