www.car.cz
 

Volná mezinárodní historická STAR RALLY ve Zlíně nabídne skvosty.
     30.7.2010 08:33 - tisková zpráva


Hvězdná rally historiků nabídne skvosty z Itálie a Německa

 

Při letošní mezinárodní automobilové soutěži Barum Czech Rally Zlín se uskuteční opět volná mezinárodní historická rally pod oficiálním názvem STAR RALLY. Soutěž proběhne ve dnech 27. - 28. srpna 2010  a pojede se po vybraných rychlostních zkouškách letošního ročníku zlínské rally. Přínášíme vám první základní informace k této akci. Pořadatelé slibují na startu opravdové skvosty, představí se soutěžní vozy převážně z Itálie a Německa.

 

 

Pořadatelé z Auto klubu Barum Zlín v AČR připravili volnou mezinárodní historickou rally, jejímž účelem je demonstrační jízda historických soutěžních vozidel po trati rychlostních zkoušek bez měření časů průjezdu. „Akce se mohou zúčastnit historické soutěžní vozy nebo jejich repliky. Vozidlo musí odpovídat svým vzhledem dobové předloze a reprezentovat historii soutěžního sportu. Vozidla vyrobená po roce 1986 musí být pouze originální soutěžní vozidla,“ uvedl Antonín Smažinka, ředitel Star rally.

 

A na koho se mohou diváci těšit?  Přislíbena je účast nejméně osmnácti vozů z Itálie, přičemž se nejedná o žádné repliky. Fanoušci automobilového sportu uvidí i legendární vůz Lancia 037 Rally skupiny B, který se na trati barumky v historii nikdy neobjevil.

 

„Z Německa dorazí nejméně devět vozů od světoznámého fotografa WRC Reinharda Kleina. Tyto vozy pojedou týden před barumkou na Deutschland rally, kde se utkají na známém okruhu uprostřed Panzerplatte Arena. Samozřejmě, že v Německu jich pojede početně více,“ upřesnil Ing. Jan Regner, zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín. Diváci uvidí na trati i známé baviče jako jsou Rakušan Niki Glisic nebo Slovák Jozef Béreš sen. Přijedou i divocí Madaři a samozřejmě čeští jezdci, kteří jsou nezbytnou součástí Star Rally Historic. Propustnost tratě však činí pouze 45 posádek. „Již nyní máme více přihlášek než je možné převzít. Vzhledem k obrovskému zájmu stojíme před otázkou, kdo z těchto jezdců a vozů bude přijat na start,“ uvedl Regner. Vzhledem k velkému zájmu italských jezdců povolali zlínští pořadatelé do organizačního štábu Stefana Ziniho, který bude ve Zlíně působit jako zástupce ředitele a pomůže k hladkému průběhu rally.

 

Příznivci barumky mohou historické vozy STAR RALLY poprvé spatřit při technické přejímce, která proběhne v pátek 27. srpna od 14 do 15.30 hodin na zlínském náměstí Míru před radnicí. Účastníky hvězdné rally show čeká v pátek 27. srpna v 16 hodin slavnostní start z rampy umístěné před zlínskou radnicí a hned ve 20 hodin se objeví první vůz na divácké Super rychlostní zkoušce v ulicích Baťova areálu ve Zlíně. Historické vozy obstarají atraktivní a vzrušující předehru před startovním polem soudobých vozů.

 

V sobotu 28. srpna je start do 2. sekce plánován krátce před polednem (v 11 hodin) ze startovního můstku pod Velkým kinem a na historické vozy čeká dvojnásobný průjezd rychlostními zkouškami Biskupice, Zádveřice a jednou absolvují erzety s názvem Semetín a Troják. STAR RALLY projede sobotní rychlostní zkoušky vždy po průjezdu startovního pole soudobých vozů. V cíli se první vůz objeví na cílové rampě pod Velkým kinem krátce po 18. hodině. Na cílové rampě se uskuteční rozdílení cen a vyhlášení výsledků. Celkem zlínská rally historiků měří 241 km a obsahuje 7 rychlostních zkoušek v celkové délce 98 km. Fanoušci rallyového sportu si mohou historické vozy prohlédnout a připomenout si historii soutěžního automobilového sportu v servisním parkovišti, které bude umístěno na parkovišti u Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, vedle hotelu Moskva. Otevření servisního areálu se plánuje v pátek 27. srpna na osmou hodinu ranní.

 

 

Výsledky budou sestaveny na základě SMS hlasování diváků v průběhu rally. Hlasování proběhne ve spolupráci s mediálním partnerem zlínské rally Radiem Zlín. „Odměněno bude šest posádek dle hlasování diváků SMS zprávami. Navíc všichni jezdci obdrží upomínkové předměty,“ vysvětlil Smažinka.

  

 

Ve Zlíně 27. července 2010                                          Roman ORDELT

                                                                                          tiskový mluvčí

                                                                                BARUM CZECH RALLY ZLIN

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Historic show RB od Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose