www.car.cz
 

Při ME se v ČR představí v premiéře také vozy Citroën C2
     tisková zpráva


Loňský mistr Evropy Bruno Thiry ozdobí Barum rallye

Praha, 24.srpna 2004 - Mezi ozdoby startovního pole nadcházející zlínské Barum rallye by měla patřit také posádka belgické soukromé stáje Kronos - Bruno Thiry a Nicolas Gilsoul. Ta ve Zlíně pojede s letošní novinkou třídy Citroënem C2 Super 1600, s níž nedávno vybojovala premiérový triumf tohoto modelu na Madeiře.

Stejný vůz, ale v provedení Citroën C2 Challenge budou moci diváci poprvé vidět na domácím kolbišti také pod pilotáží českého jezdce Petra Vlašína (spolujezdcem mu bude Luděk Kocman) ze soukromé stáje GT Style Brno. C2 Challenge Petra Vlašína, který si svou premiéru odbude právě ve Zlíně se tímto vrhá do rozjetého kolotoče letošní sezóny, ve které již nemíní vynechat ani jediný podnik. „Na své první zkušenosti s novým vozem teprve čekáme, ale věříme, že budeme úspěšní. Celé martýrium kolem přípravy vozu nás stálo mnoho sil a tak doufáme, že navážeme na úspěchy, kterých jsme dosahovali v minulých sezónách s vozem Citroen Xsara VTS“, říká optimistický Petr Vlašín.
 
Tvrdá práce Kronos týmu, který uzce spolupracuje s továrním týmem Citroën Sport, přinesla ovoce právě na Madeiře, kde Thiry svou třídu vyhrál. Mezi prvními gratulanty byl mj. i stájový šéf Citroënu Sport Guy Fréquelin. Sportovní ředitel týmu Kronos Marc Van Dalen se na Barum rallye, další zastávku mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, těší a vkládá do ní velké naděje. « Trasy Barum rallye jsou velice rychlé, jezdí se hodně v lesním porostu, kde není nouze o kluzké vlhké plotny. Změny adhezních podmínek, vysoké rychlosti podobné těm na uzavřených okruzích a obrovský zájem nadšených diváků, to jsou charakteristické rysy této soutěže, » tvrdí Van Dalen.
 
Bruno Thiry vybojoval pro Citroën C2 premiérové vítězství v rallye podniku na Madeiře. « Madeira byla korunovací za pečlivou prázdninovou práci. Opět mi vrátila chuť. » Dokonce natolik, že příchuť šampaňského by Thiry rád pocítil také ve Zlíně. « Je to rychlá soutěž a obvykle to tam klouže víc než u nás. Záleží na klimatických podmínkách, které z rallye dělají složitý podnik. A to mám rád, » tvrdí muž, který obdržel startovní číslo jedna.
 
 
Průběžné pořadí ME Super 1600 :
1. Simon Jean-Joseph (Renault Clio)               32 bodů
2. Luca Pedersoli         (Peugeot 306 Maxi)     28
3. Bruno Thiry (Citroën C2)                            14
 
 
Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.
 
Ing. Martina Bedrnová

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose