www.car.cz
 

Jiří Mičánek už získal mistrovský titul ve sprintu
     8.8.2010 22:52 - tisková zpráva


Vítězství ve sprinterském závodě v divizi 4 do 3500 ccm na okruhu v Mostě zajistilo brněnskému jezdci Jiřímu Mičánkovi s vozem Porsche 997 RSR dva závody před koncem seriálu mistrovský titul. Mičánek svůj perfektní výkon okořenil třetím místem v absolutní klasifikaci, když před ním skončili s mnohem silnějšími vozy pouze vítězný Kostka s Mercedesem DTM a Herbeck s Pagani Zondou. Dobrý výkon odvedl ve dvou formulových závodech i Tomáš Bugner: v prvním skončil osmý, ve druhém dojel na čtvrtém místě.

Mičánek dosáhl z pěti sprinterských závodů páté vítězství v letošní sezoně. K jistotě titulu potřeboval, aby až na třetím místě dojel Kačírek, který jej ještě mohl teoreticky ohrozit. "Výsledek dopadl podle našich propočtů, před Kačírkem skončil na druhém místě zkušený Matzke," uvedl po závodě vítězný Mičánek.

Spokojenost s mosteckým výkonem vyslovil i šéf stáje Jiří Mičánek senior: "Víkend se nám dokonale vydařil. Blízko k titulu máme i ve vytrvalostním závodě. Ocenil bych i velmi dobrý výkon Bugnera, který se závod od závodu lepší," dodal Mičánek sen.

Jiří Pošvár


 
 
Fotogalerie:   Srpnový okruhový Most, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose