www.car.cz
 

Jakub Kornfeil : správná volba pneumatik i excelentní výkon. 5 místo !!!!!!!!
     15.8.2010 23:22 - tisková zpráva


Jakub Kornfeil díky svému excelentnímu výkonu v Brně na fantastickém 5.místě !!

Přešťastný Kubajz

Tentokrát byla volba pneumatik i přes velké riziko správná
a Jakub Kornfeil nejen díky tomu, ale i díky svému excelentnímu výkonu, dojel v Brně při své první domácí Grand Prix na fantastickém 5.místě.

S klidem se dá říct, že nejen uhájil čest českých barev při Grand Prix ČR v Brně a českou vlajku zapíchnutou v hrbu své kombinézy držel pořádně vysoko a při pořádné nůše štěstí z toho mohla být třeba i bedna. To bychom však od nováčka v MS, asi chtěli moc. Jeho výkon před domácím publikem a na domácí trati prostě nelze označit jiným slovem než excelentní.

Jakub Kornfeil: „Jsem absolutně happy. Takový výsledek jsem totiž ani já a ani tým v Brně nečekali. Z průběhu závodu respektive z jeho úvodní fáze jsem byl hodně moc překvapený, protože jít ze 14.místa tak moc dopředu není jednoduché a navíc za takových podmínek, kdy jsme ještě zvolili mokré pneumatiky. V první zatáčce byl kontakt s Němcem Schrőtterem, který mi drcl do zadního kola a málem jsem šel na hubu. Druhá krizovka přišla o zatáčku dál, když přede mnou spadl Danny Webb a já se jen tak tak dokázal vyhnout.

Byl to napínavý úvod, po němž se však situace trošku zklidnila a já pomalu postupoval vpřed, kdy jsem některé ze soupeřů předjížděl venkem, což vycházelo super. Pak jsem se však zasekl na Španělovi Salomovi a nedařilo se mi ho předjet. Po dalších 2-3 kolech v jeho závěsu však útok vyšel a já se posunul za záda Němce Folgera. I toho se mi nedařilo předjet, možná i z důvodu, že trať už byla úplně suchá a my jsme jeli na mokrých pneu, které v této fázi závodu už skoro vůbec nedržely a já se nějak podvědomě trošku bál dát více plynu, abych to zbytečně nezahodil.

V posledním kole jsem to zkoušel na dvou místech poslat, ale bohužel jsem byl trošku delší a Folger mi to vrátil. Nedá se nic dělat, i tak je to super výsledek pro celý tým, který od Sachsenringu velmi tvrdě tři týdny pracoval na přípravě pro tento závod. Moc se jim to povedlo a já jim za to strašně moc děkuju, protože bez nich by to nešlo. Nemyslete si však, že to říkám v určité euforii, ale druhý trénink se moc nepovedl, protože jsem byl až osmnáctý a bylo na nich vidět určité zklamání, a já nechápal proč, protože ne vždy se vše povede.

Na kvalifikaci však byla motorka nachystaná parádně, bohužel však v závěru zazlobila spojka. Oproti tomu je pak 5.místo v cíli opravdu fantastický výsledek. Moc si vážím podpory rodiny, sponzorů, kamarádů a známých, ale také fanoušků okolo celé trati. Bylo to luxusní, včetně těch dýmovnic před Abaja fans!“



MPAFoto.com
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jakub Kornfeil na Sachsengu 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose