www.car.cz
 

Martin Matzke míří do prestižní třídy GT1 !!! Snad již v září !
     12.9.2010 13:07 - tisková zpráva


Martin Matzke míří do GT1

První týden v září pootevřel roudnický jezdec Martin Matzke dveře do královské disciplíny závodů na okruzích. Jako nejmladší závodník usedl do závodního speciálu Maserati MC 12, který jede seriál GT1 mistrovství světa cestovních vozů. „Využil jsem nabídky k testování tohoto skvělého vozu na okruhu v Hockenheimu. Testovalo se za deštivého počasí, což bylo dvojnásob náročné. Celý den jsem strávil v kokpitu tohoto rychlého vozu, a vzhledem k počasí to byl opravdu náročný test. Je to klíčový okamžik mojí kariéry a jsem rád, že jsem se konečně dostal do auta takové kategorie,“ řekl po testování jezdec Martin Matzke, který dosahoval velmi dobré časy, srovnatelné s nejrychlejším stávajícím pilotem týmu.

Tým Triple H je podporovaný přímo italskou továrnou Maserati. Tým si jezdce vybral po dlouhodobém pozorování výsledků v jeho závodní kariéře. Většina týmů seriálu GT1 důsledně pozoruje a hodnotí výkony mladých talentovaných jezdců. Po celou dobu testu probíhaly důsledné rozbory dat, a z jejich výsledků plynula velká spokojenost, kterou potvrdilo celé vedení týmu garancí další a daleko užší spolupráce.

Pro Martina je to jasný signál, že se s ním počítá. To, jak moc, je otázkou dalšího vývoje této započaté spolupráce. Na portugalském okruhu Algarve se jede světové mistrovství cestovních vozů 19. září, a pokud dopadnou dobře jednání, pojede i roudnický jezdec.

PR

Karel Kubeš

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA GT1 World Championship Brno © DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose