www.car.cz
 

Finále Liqui Moly Berg Cup 2010 je tady- Diváky 2010
     15.9.2010 22:29 - tisková zpráva


Finále mezinárodního seriálu Liqui Moly Berg Cup 2010 je tady. Závod se koná na 2400 metrů dlouhé trati, nese název V.Pramos Divácká 13 a koná se v obci Diváky, na silnici ve směru Kurdějov. Malá obec na Hustopečsku přivítá jezdce, kteří budou bojovat o body a poháry nejenom do výše uvedeného seriálu, ale i do IHA Mistrovství Slovenska 2010.

Velmi napjatá situace je kolem celkového vítěze seriálu Liqui Moly Berg Cup a IHA Mistrovství střední Evropy. Kandidáty na to prestižní ocenění jsou pouze David Komárek (CZ, Mitsubishi Colt Evo 550+) a Aleš Mlejnek (CZ, Opel Lotus). Před posledním závodem má Komárek náskok dvou bodů. Není jasno ani o obsazení bronzového stupně a tudíž třetího místa. Šanci stále mají Jiří Špalek (Mitsubishi Lancer WRC 05), Martin Zeman (CZ, Mitsubishi Lancer Evo VI), Drahoslav Šubert (CZ, Mitsubishi Lancer Evo IX) a Marek Rybníček (CZ, Mitsubishi Lancer Evo X).

V současné době je v seznamu přihlášených 116 jezdců z České republiky, Slovenska, Rakouska, Polska a Francie. Mnoho z nich si dělá ambice být nejenom v TOP 10 závodu v Divákách, ale i na stupních vítězů jednotlivých tříd. Mezi přihlášenými nechybí jména takových borců, jako jsou Felix Pailer (AUT, Lancia Delta Integrale), Miloš Zmeškal (CZ, Reynard 97D F3000), Michal Novický (CZ, Reynard 032 F3), Stefan Rabelhofer (AUT, Formule Renault Ermoli), Jan Čermák (CZ, Radical SR4), Tomáš Erdélyi (SK, BMW M3 GTR), Pavel Ulman (CZ, BMW M3), Bernhard Lenz (AUT, BMW M3), Robert Steć (PL, Intech RS 010), Antonín Daniel (CZ, BMW M3 VPT), Vladimír Vitver (CZ, Lotus WR9), Peter Vahančík (SK, Mitsubishi Lancer Evo VIII), Libor Jelínek (CZ, BMW 3.5 CSLi) a mnoho dalších.

V jednotlivých třídách na sebe poutá pozornost zejména třída E1-1600. Zde je v současné době mezi prvním a třetím jezdcem rozdíl pouhých tří bodů! A tak si to Vojtěch Staněk (CZ, Peugeot 106), Roman Štilec (CZ, Honda Civic) a Josef Dohnálek jr. (CZ, Citroen Saxo), rozdají v opravdovém finále sezóny. Ve třídě HA1-1300 se o titul mezi sebou poperou týmoví kolegové Roman Dokoupil (CZ, Škoda 130 RS) a Lukáš Matušek (CZ, Škoda 120 LS B6). Rozdíl mezi těmito dvěma jezdci je pouhých jedenáct bodů.

V hodnocení IHA Mistrovství Slovenska je s větším náskokem na čele Tomáš Erdélyi (SK, BMW M3 GTR), který o titul Mistra bude bojovat s Peterem Vahančíkem (SK, Mitsubishi Lancer Evo VIII). Největším kandidátem na místo třetí je Martin Juhás (SK, BMW M3), který má při neúčasti Matúše Lorinčíka šanci, se na toto umístění dostat.
Administrativní a technická přejímka se koná v pátek od 14,00 hodin do 22,00 hodin v prostorách Obecního úřadu Diváky. V sobotu ani neděli se přejímky nekonají! Tréninkové jízdy začínají po oba dny v 8,00 hodin, závodní jízdy v sobotu od 13,00 hodin, v neděli od 11,00 hodin. Návštěvníci závodu mohou přijet k závodní trati od obcí Nikolčice a Kurdějov, nebo přímo od obce Diváky, kde u Obecního úřadu je start závodu. Bude znovu použito pravidlo dvou tréninkových a závodních jízd v sobotu, a jedné tréninkové a tří závodních jízd v neděli. Změna bude při dekorování vítězů, kdy prvními vyhlašovanými jezdci budou nejlepší v absolutním pořadí. A to po oba dva závodní dny.

Zájemci o tento závodu budou moci sledovat průběh i formou online výsledků, které budou tradičně na webových stránkách www.berg-cup.cz nebo www.timing.sk. Veškeré další informace k závodu, ale i k celému seriálu Liqui Moly Berg Cup naleznete rovněž na www.berg-cup.cz.

PR

 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vrchařský Laudon 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose