www.car.cz
 

Emil Triner pojede barumku s novým motorem
     tisková zpráva


Emil Triner je připraven na víkendovou Barum rally Zlín 2004, na kterou SEAT Cordoba WRC EVO III jeho týmu SEAT Sport Czech Republic v minulých dnech obdržel motor přímo ze Španělska. Ve středu měla posádka Triner -  Hůlka prakticky odtrénováno, když na čtvrtek jim dle plánu zbývají k natrénování již jen dvě rychlostní zkoušky.

"Na Barumku se velice těším, hlavně proto, že jsem ve wéercéčku už pořádně dlouho neseděl. Mrzí mě však, že pojedeme až na konci startovního pole. Myslím, že to diváky rozdělí na dvě skupiny. Jedna skupina se bude chodit dívat na špičku v šestnáctistovkách a v Evropě a druhá skupina si bude užívat nás a vozů WRC, dokud ještě mohou jezdit. Bude to i pro diváky složité si vybrat, kam se jít dívat a jak si to naplánovat, ale nedá se s tím nic dělat," filosofuje před startem Emil Triner.
 
To, že žlutá Cordoba WRC EVO III už není naprostou novinkou závodních tratí, to je všeobecně známo. Nový ovšem bude alespoň motor, který v úterý do Brna docestoval z jihu Evropy. „Včera dovezli motor ze Španělska a nyní se dolaďují drobnosti. Zítra by auto mělo přijet do Zlína,“ říká dále Emil Triner a upozorňuje i na další novinku: „Pro letošek používáme delší stálý převod, což nám zvýšilo nejvyšší rychlost. I tak je nám ale jasné, že na úplnou špičku s nejmodernějšími vozy nemáme"
 
Ve středu večer dále Emil hlásil, že má prakticky odtrénováno, přesněji, že na čtvrtek mu zbývají jen dvě vložky, které se jedou jako první a druhá hned na úvod soutěže. „Jsou tu nádherné, ale náročné erzety. Některé jsou hodně dlouhé, některé rozbité. Pro jezdce i auta to bude opravdu těžká soutěž. I neděle ještě může zamíchat pořadím, i když se jedou už pouze dva úseky a čtyři erzety.“ těší se zkušený jezdec.
 
 
Zajímavostí jistě je, že právě na Trinera si vzpomněl jeden z favoritů Barum rally 2004 Simon Jean-Joseph z Martiniku v Karibském moři: „Prvním českým závodníkem, kterého jsem potkal, byl Emil Triner. Kdysi jsme proti sobě bojovali v Antibes,“ zavzpomínal ve Zlíně pro média Joseph. „Jsme kámoši, je hrozně příjemný. Závodili jsme spolu ve Francii a myslím i v Itálii,“ zapátral v paměti také Emil Triner.
 
Barum rallye startuje v pátek odpoledne, kdy se ale pojedou jen první tři RZ u Velkého Ořechova, Biskupic a Komárova. Sobota zavede posádky i  diváky třikrát do Slušovic a na Troják a dvakrát na Pindulu. Zbývající čtyři erzety z celkem 15 ti se pojedou v neděli u Halenkovic a Kudlovic.
Připomeňme, že prestižní vozy WRC tentokrát pojedou až na závěr startovního pole.
 
Oficiální stránky soutěže : http://www.barum.rally.cz
Oficiální stránky týmu : http://www.seat-sport.cz.
 
Pavel Jelínek

SEAT SPORT Czech Republic media servis

V Brně 25. srpna 2004
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose