www.car.cz
 

První český jezdec královské MotoGP Abaja pojede automobilový Epilog !!!
     16.9.2010 22:42 - tisková zpráva


Matějovský s Abrahamem pojede brněnský Epilog se Seatem

Karel Abraham, který v barvách brněnského týmu Cardion AB startuje v mistrovství světa silničních motocyklů a jako první český jezdec vstoupí v příštím roce do královské třídě MotoGP, si závěr sezóny zpestří premiérou za volantem závodního vozu. Jedno ze svých tajných přání si dvacetiletý jezdec splní koncem října při brněnském Epilogu po boku Michala Matějovského a Vladimíra Hybáčka z týmu Seat Sport Slovakia, kteří v domácím šampionátu bojují se Seatem Leon TDi o vytrvalostní titul ve třídě D4 do dvou litrů.

Nabídka vyzkoušet si okruhovou bitvu nejen za řidítky motocyklu, ale také v závodním voze se zrodila při setkání Abaji s Michalem na červencovém mistrovství světa cestovních vozů v Brně. Karel měl tehdy před sebou na Masarykově okruhu reklamní jízdu se Seatem a Michal závod Seat Leon Eurocupu. Nejprve to bylo spíše hecování, ale pak slovo dalo slovo a oba se nakonec v jednom týmu sejdou. "Těším se na to moc. Bylo to vždycky mé tajné přání absolvovat automobilový závod a poznat, jaké to je nejen na dvou ale také na čtyřech kolech.

Přiznám se ale, že v současné době se musím soustředit hlavně na motocyklový světový šampionát. O víkendu mám před sebou Grand Prix Aragonie, kde bych už konečně chtěl po třech vynechaných závodech startovat. Po zdravotní stránce se cítím dobře. Trénoval jsem v minulých dnech na motokrosovém stroji i na motardu a bez problémů, takže věřím, že konečně zvládnu i závod Grand Prix. Pak snad bude čas se s Michalem domluvit na testování s Leonem a také si někde musím sehnat kombinézu" , řekl Karel Abraham.

Michal Matějovský má sice před sebou ještě Podzimní cenu Masarykova okruhu, ale o Epilogu a přípravě na tuto populární šestihodinovku má už celkem jasnou představu. "Jsem rád, že se Karel nechal vyhecovat a pojede s námi Epilog. Brněnskou trať zná perfektně a je zvyklý jezdit v rychlých autech, proto nemám obavu, že by nezvládl dvoulitrového Leona. Testování naplánujeme podle toho, jak bude mít Karel čas. Stane se třetím pilotem týmu. O čtvrtém jezdci v současné době jednáme. Do Epilogu tak Abaja vstoupí ve druhé polovině závodu. První tři hodiny absolvuji já s Vladimírem Hybáčkem, protože v nich půjde o mistrovské body a my máme stále šanci na titul ve třídě do dvou litrů" ", doplnil Michal, který chystá pro Káju i jedno milé překvapení.

O co půjde, samozřejmě nyní neprozradíme. Přijďte se podívat. Ostatně Epilog, který se jede v sobotu 23. října a finišuje ve večerních hodinách, slibuje i letos skvělý vrchol domácí sezony.

PR

ČSMS

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Karel Abraham na Cardion GP ČR v Brně 2010

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose