www.car.cz
 

Radost týmu ISR z vítězství Guerrieriho na Silverstone měla jepičí život
     20.9.2010 12:42 - tisková zpráva


Tisková zpráva Filipa Salaquardy
Silverstone, 19. září 2010


Osudu navzdory

Včerejší radost týmu ISR z vítězství Estebana Guerrieriho v závodě Světové serie Renaultu na britském okruhu Silverstone měla bohužel jepičí život. Vůz následně neprošel technickou kontrolou. K pochybení zřejmě došlo při jeho bleskové opravě po Argentincově kvalifikační nehodě. Guerrieri byl diskvalifikován a na první místo se posunul Vergne. Postup na pátou příčku tím pádem zaznamenal i druhý pilot stáje Filip Salaquarda, velkou radost nad tím ovšem pochopitelně neprojevoval.

Pomsta byla sladká. Ačkoliv výsledky bitvy o postavení na startu tentokrát nevyzněly pro ISR příliš optimisticky (Guerrieri čtvrtý, Salaquarda sedmý), vlastní závod opět jasně naznačil, kdo že momentálně disponuje nejrychlejšími monoposty. Guerrieri se hned v úvodní zatáčce posunul na třetí místo, potom bez problému předjel Hartleye a dostal se za záda vedoucího Ricciarda. Salaquarda využil zmatku po Aljošinových hodinách a propracoval se na čtvrtou pozici.

Situace se potom uklidnila a zdálo se, že Ricciardo si v pohodě dojede pro zlatý věnec, protože v jedné fázi měl na Guerrieriho už třísekundový náskok. Nic zásadně převratného nepřinesly ani povinné zastávky v boxech. V poslední desetiminutovce však jakoby Guerrieri zapnul přídavný pohon. Mílovými kroky se blížil k Australanovi, dvě kola před cílem ho dojel a okamžitě se hotovil k útoku. První pokus ještě nevyšel, druhý, v místě, kde to jeho protivník zřejmě nečekal, však ano. Po nádherném manévru se před něj vmáčkl a okamžitě se mu začal vzdalovat.

Salaquardu ve finiši trochu znepokojovali mimořádně disponovaný Nebilickij a také vadnoucí brzdy, Filip si ale pečlivě hlídal obrannou stopu a Rus nakonec marné snažení vzdal.
V celkové klasifikaci si Guerrieri upevnil třetí místo a lze jen litovat sobotních zahozených patnácti bodů. S nimi by se rázem stal žhavým kandidátem na titul! Také Salaquarda na Silverstone výrazně obohatil své bodové konto a pronikl do elitní desítky.


Závěrečný podnik Světové serie Renaultu se uskuteční 9. a 10. října v Barceloně.


Zpracoval: Sport-Press 
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   ROAD SHOW Offroadsport teamu na okruhu v Brně 1.9.2010 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose