www.car.cz
 

Maňovská s Blahoutovou přeci jenom pojedou barumku
     tisková zpráva


Po havárii v Pačejově oznámila Michaela Maňovská, že škody na jejich vozidle vyčerpaly letošní rozpočet a další starty musí tedy odvolat. Díky panu Maříkovi a týmu JŠ Racing z Plzně si však může spolu s Kateřinou Blahoutovou opět nasadit závodní přilbu a vyrazit na trať.
 
 
Nadcházející Barum rallye ve Zlíně se zúčastní i dvojice Michaela Maňovská – Kateřina Blahoutová s pohárovou Škoda Fabia a to přesto, že nedávno jezdkyně z Mariánských Lázní ohlásila přerušení svých soutěžních startů. Jak to a proč s fabií?: „Po Pačejově jme byly obě hodně smutné, ale věděly jsme, že život nekončí. Již před tím jsme jely s fabií plzeňského týmu JŠ Racing na Bohemii a zřejmě se jim náš výsledek (nebo my?) líbil, tak nám nabídli auto i pro Barumku.
 
Chci jim moc poděkovat a zejména panu Maříkovi, kterému se podařilo náš start finančně zajistit, takže jsme nakonec boty na kramflíčkách zakoply pod postel, šatičky uložily na ramínka a oprášily kombinézy a přilby, vysvětluje stále usměvavá Míša a protože má za sebou již dva dny seznamovacích jízd přidává i pocity z tratě naší největší soutěže: Z rychlostek jsem nadšená a zároveň z nich mám obrovský respekt. V některých částech mi připomínají Mikonu, kterou jsme jely před dvěma lety s hondou a úzké úseky jsou zase jako italské Lugano. Náročné budou i svojí délkou, kde na více než dvaceti kilometrech není čas si vydechnout. Říkám si, že pokud tohle dojedeme, budeme si moci poklepat na rameno.“
 
Na Bohemii skončily Míša s Kačkou ve Škoda Fabia Rallye Cupu na druhém místě, budou na tom v cíli Barumky stejně?: Ježíšmarjá, na to ani nemyslím. My jsme sice byly druhé, ale taky poslední, protože dojely jen dvě fabie. Úspěch byl, že jsme dokončily a tak chceme jet i tady. Pořád se ještě učím jak s autem, tak s rozpisem, který jsme letos od základu změnily, takže cíl máme jediný: Naučit se co nejvíc a dojet co nejdál. Když to bude až do cíle, budeme nejhůře páté,“ dodává se smíchem Míša.
 
Když se již mluvilo o učení, je potřeba zmínit i učitele a těmi není nikdo jiný, než mistrovská posádka a loňští vítězové Václav Pech a Petr Uhel. Oba jsou hrozně ochotní, pomáhají nám s rozpisem, upozorňují nás na nebezpečná místa. Mají spoustu zkušeností a nenechávají si je jenom pro sebe. Jsou to nejen mistři volantu a republiky, ale i skuteční gentlemani. Je to tak, že lidi ze západu Čech drží spolu a pomáhají si a my jsme jim moc vděčné.“ Uzavřela pilotka Škody Fabia se startovním číslem 106.
 
tisk info
Milan Hauer
Motorsport-review

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose