www.car.cz
 

Trať Barum rally Zlín je extrémně náročná. Start je zítra
     tisková zpráva


Jestliže jsme u předchozích ročníků Barum rally Zlín mohli tvrdit, že jejich tratě opravdu prověří startovní pole, tak o té letošní to platí dvojnásob. Ačkoliv se celková kilometráž mírně snížila a měřených úseků ubylo, rychlostní zkoušky narostly do délky a budou tak pro jezdce těžkým oříškem.

První etapa je vskutku pouze zahřívacím tanečkem. Po slavnostním startu v 16.00 hodin pod Velkým kinem čekají na účastníky závodu „pouhé“ tři rychlostní zkoušky o celkové délce 31,40 km. Jedná se o stejné úseky, které se jely v loňském roce, tedy Velký Ořechov, Biskupice a Komárov. Na jejich absolvování mají čtyři hodiny, první automobily by měly dorazit zpět do uzavřeného parkoviště po dvacáté hodině večer.

Přízvisko „královská“ se dokonale hodí k etapě druhé. 159,36 ostrých kilometrů je pro posádky největší denní porcí za letošní ročník Barum rally Zlín. Budou poděleny mezi osm rychlostních zkoušek na třech úsecích. Diváckým tahákem je průjezd Slušovicemi, jezdeckými orgiemi pak zbylé dva úseky Pindula a Troják. RZ Troják navíc letos prošla změnami a tak se může pochlubit délkou 29 kilometrů. Její trať se pak skládá z fragmentů tří legendárních rychlostních zkoušek – Podhoran, Májová a Troják. Soutěžní vozy budou na trati od osmi hodin od rána do osmi hodin do večera.
 
Zřejmě již značně prořídlé pole startujících má před sebou ale ještě jednu etapu, do které vyrazí v neděli v osm hodin. Její součástí jsou čtyři rychlostní zkoušky na dvou úsecích, které dohromady čítají 92,80 kilometrů. Každý z nich je více než dvacet kilometrů dlouhý a tak ani zde není místo k odpočinku.
 
Úspěšné posádky, které projdou všemi nástrahami třicátého čtvrtého ročníku Barum rally Zlín přivítáme kolem 14.47 na zlínském náměstí na cílové rampě pod radnicí.
 

Ve Zlíně 26. srpna 2004
Roman Ordelt
Agentura ZLIN PRESS production
 
Na fotografiích Antonína Malého  špička "Evropy" 2004.

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose