www.car.cz
 

Nový utajený seriál historiků– papír snese cokoliv.Omyl těch nejdelegovaněšjích ??
     tisková zpráva


V článku „Nový utajený seriál historiků. Nebo jen omyl činovníků??“ jsme vyjádřili podiv nad oficiálními výsledky jinak perfektního závodu do vrchu v Lanškrouně. Podle nich se tam kromě mistrovství ČR v závodech historických automobilů do vrchu jela i Česká trofej historických automobilů.
 
K záležitosti dostala naše redakce ( Car.cz  plus  Motormix.cz) promtní vyjádření předsedy Komise historických vozidel FASu AČR Milana Pospíšila. Ten nám píše: „Česká trofej v závodech historických automobilů do vrchu není vypsána. Národní sportovní řády FAS AČR 2004 v kapitole K. Historické automobily vypisují jen mistrovství České republiky v závodech historických automobilů do vrchu. Komisi historických vozidel není známé, že by byla vypsána Česká trofej v závodech historických automobilů do vrchu. Pokud pořadatel takové hodnocení  na sportovním podniku, který pořádá, vypíše a uvede ve Zvláštních ustanoveních závodu, platí toto hodnocení jen na tomto sportovním podniku.“
 
Zvláštní ustanovení z Lanškrouna je však naprosto v pořádku a koresponduje s národními řády. Pro současné automobily správně vypisuje mistrovství ČR, Českou trofej a Pohár týmů, pro vozy dříve narozené mistrovství ČR historiků. O České trofeji historiků ani slovo.
 
Přesto máme v ruce výsledky České trofeje historiků, řádně podepsané všemi sportovními komisaři, Jiřím Malým, Josefem Nálevkou a Blankou Hlavatou. V době vzniku článku jsme vyjádřili přesvědčení, že nelze uvěřit skutečnosti, že by fundovaní delegovaní činovníci bez mrknutí oka podepsali kterýkoliv cár papíru, který jim někdo podšoupne. Dnes už tedy víme starou známou pravdu – papír snese cokoliv. I od těch nejfundovanějších a nejdelegovanějších.
 
Vladimír Starý
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose