www.car.cz
 

Přísný pozorovatel z Německa byl na Barumce 2010 velmi spokojen !!
     7.10.2010 09:46 - tisková zpráva


Přísný pozorovatel udělil barumce vysoké hodnocení
 
Jubilejní 40. ročník mezinárodní automobilové soutěže Barum Czech Rally Zlín, který se uskutečnil koncem srpna na Zlínsku, dopadl na výbornou. Z ústředí Mezinárodní automobilové federace FIA přišlo prostřednictvím pozorovatele Wulfa Biebingera z Německa velmi kladné hodnocení. Barumka se letos jela jakou součást Mistrovství Evropy v rally (ERC), prestižního seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) a Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky 2010 v rally (MMCR).

Zlínští pořadatelé v čele s ředitelem soutěže Miloslavem Regnerem opět potvrdili své čelní pozice mezi soutěžemi na evropském kontinentě a posunuli laťku dokonalosti opět výše. Společnost Barum Continental, spol. s r.o., je dlouholetým partnerem soutěže. Propojení nejúspěšnější domácí značky pneumatik s nejúspěšnějším českým motoristickým závodem vytváří výhodné podmínky pro pozitivní vnímání jak značky pneumatik, tak soutěže. Stejně jako v minulosti byla značka Barum generálním sponzorem i při jubilejním čtyřicátém ročníku soutěže.Letošní ročník barumky přinesl dramatický boj až do posledních metrů tratě zásluhou nevyzpytatelného počasí. Vavřín vítězství si vybojovala v konkurenci 112 soutěžících z 25 států belgická posádka Freddy Loix, Frédéric Miclotte na voze Škoda Fabia Super 2000.  

„Vysokými body byla hodnocena bezpečnost diváků a jednotlivé divácké zóny na rychlostních zkouškách. Pozorovatele nadchla celá atmosféra soutěže a velké množství fanoušků podél tratě. Německý činovník je pověstný svou přísností, nicméně barumce udělil nejvyšší počet bodů, co kdy dal. Uvedl, že zlínská rally je jedna z nejlépe organizovaných soutěží," řekl Miloslav Regner, ředitel soutěže.

 Německý pozorovatel za dvacet let navštívil ve své funkci všechny významné soutěže regionálního charakteru a objel rovněž kandidátské podniky mistrovství světa. Pro zlínské pořadatele z AK Barum Zlín jsou přidělené vysoké body oceněním jejich kvalitní práce. Biebinger byl nadšen umístěním ředitelství soutěže v prostorech Baťova mrakodrapu, dominanty krajského města Zlína. Ocenil, jak je soutěž populární a oblíbená mezi početnými fanoušky a vyzdvihl precizně připravený bezpečnostní plán.

„Líbilo se mu nadšení a profesionalita celého pořadatelského týmu. Dále ocenil všechny podklady a tištěné materiály k rally, výbornou propagaci soutěže, pohyb soutěžních vozidel pomocí GPS systému a bezchybnou práci časoměřičů,“ uvedl Ing. Jan Regner, zástupce ředitele soutěže. O věhlasu a výborné práci zlínských organizátorů svědčí, že každoročně připravují materiály (itineráře, jízdní výkazy, tiskoviny, nálepky, označení atd.) pro soutěže mistrovství světa jako například Německo, Švédsko, Finsko, Austrálie, Velká Británie, Irsko nebo v současné době na závěrečný podnik seriálu IRC, který se uskuteční začátkem listopadu na středomořském ostrově Kypr.

 
Pozorovatel nebyl spokojen pouze s umístěním servisního parkoviště a tankovacích zón. „Letos navštívilo servisní zónu dvakrát více diváků než v loňském roce. Především v sobotu bylo doslova našlapáno. Pan Biebinger nám mimo jiné vytkl volný pohyb diváků po servisu, i když fanoušci měli blízko ke svým oblíbeným jezdcům. Máme na stole již návrhy na rozšíření plochy servisního
parkoviště,“ pověděl Jan Regner. Jubilejní ročník barumky sledovalo i přes nepříznivé počasí během čtyř dnů 240 tisíc nadšených fanoušků, což řadí zlínskou rally do pozice nejvýše navštíveného sportovního podniku na území České republiky.
 
Zlínští pořadatelé již znají od Mezinárodní automobilové federace FIA v Paříži termín pro jednačtyřicátý ročník barumky, který proběhne na sklonku prázdnin, ve dnech 26. – 28. srpna 2011. Soutěž bude opět součástí prestižního šampionátu Intercontinental Rally Challenge (IRC), kde letos kralovaly mladoboleslavské fabie tovární stáje Škoda Motorsport. Značka Škoda suverénně vyhrála hodnocení značek a mezi jezdci se radoval Juho Hänninen z Finska. Barumka se pojede i v příštím roce jako součást FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC).
 
 
Ve Zlíně 4. října 2010                                                               Roman ORDELT
                                                                                                       tiskový mluvčí
                                                                                                Barum Czech Rally Zlín

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Momentky z Barumky 2010 od T.a P. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose