www.car.cz
 

Dobrý Nittelův rok 2010 mezi truckery
     11.10.2010 11:57 - tisková zpráva


Dobrý Nittelův rok!

Největším překvapením z kategorie příjemných se stal v právě skončené sezóně nepochybně nováček v barvách Buggyry Uwe Nittel.

Ačkoli německý jezdec neabsolvoval dva z devíti závodů, nakonec obsadil v konečném účtování deváté místo. Uwe přitom napínal stále se rozšiřující obec fanoušků až do samotného závěru, Francouze Janieca (Renault) totiž porazil o pouhý bod, který vybojoval v posledním závodě sezóny v Jaramě. "Bylo to zajímavé. Zpočátku to vypadalo, že Janiec nemá šanci. Pak mi začalo vadnout auto, zatímco Anthony stále zrychloval. Věděl jsem, že bod stačí. Když jsem projel cílem na desátém místě, oddychl jsem si," vzpomíná Uwe s odstupem necelého týdne.

V rámci bilancování sezóny hodnotí nejvýše závody, ve kterých vybojoval stupně vítězů. "Ve svém druhém závodě jsem dojel třetí v Nogaru, v Zolderu jsem byl dokonce druhý. Jenom jsem nějak nestihl vyhrát," smál se německý jezdec v českých službách. Zároveň však odmítl otázku spojenou s jeho dalším působením v Buggyře. "Týden po konci šampionátu to nemá cenu. Závěr byl hodně hektický, potřebujeme si od sebe navzájem odpočinout. Jednoznačně však mohu říci, že mi Buggyra podstatně více dala, než vzala. Byl to dobrý rok."

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA Truck Prix Most 2010 objektivem V. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose