www.car.cz
 

Vsetín pojede více než stovka posádek, včetně šestice WRC
     21.10.2010 21:18 - tisková zpráva


Pořadatelům Vsetína se sešlo velké množství přihlášek, i když o titul již nejde.

Na závěrečném sprintu kvalitní jezdecké pole

Do startu posledního podniku Ecosun Mistrovství ČR ve sprintrally Alza.cz – Partr rally Vsetín 2010 zbývají již pouze hodiny. Pořadatelům se sešlo opět velké množství přihlášek. A i když jsou již některé tituly rozděleny, bude se určitě na co dívat.

Vsetínští pořadatelé přijali 115 přihlášek. S ohledem na fakt, že sprint na Vsetíně je poslední soutěží roku a některé posádky závěr sezony vypouští, svědčí to o velké oblíbenosti valašské soutěže. Popularita vsetínského sprintu dávno pronikla i za hranice. Letos se tedy objeví na startu slovenští a polští jezdci. K favoritům soutěže budou jistě patřit jezdci s vozy specifikace S2000 a WRC.

Startovní listina čítá pět es dvoutisícovek a sedm wrců. Fabiemi S2000 by měli na vsetínsku disponovat tři jezdci. Roman Odložilík bojoval společně s Romanem Krestou a Jaroslavem Orsákem o titul mistra v jednodenních soutěžích. Technické problémy jeho vozu v průběhu sezony jej však odsunuly na stříbrnou příčku.. Polák Gregorz Grzyb je pořadateli vždy vítaný, neboť atraktivním stylem jízdy vždy přiláká spoustu diváků. První zkušenosti s Fabií bude sbírat talentovaný domácí jezdec Mirek Jakeš, jenž se ukázal ve velmi dobrém světle v Jesníkách, kde obsadil konečné 2. místo. Peugeot 207 S2000 bude v rukou zkušeného Josefa Petáka.

Tuto čtveřici doplňuje Karel Macek s Toyotou Corollou S2000. Stále oblíbené wércéčka budou na Vsetíně čtyři typy. Subaru Impreza bude krotit Jaromír Tomaštík, který po dobrém výsledku z Jeseníků si brousí zuby i na domácí soutěž. Mitsubishi Lancer bude připraveno pro slovenského jezdce Jaroslava Melichárka. Melichárek se výborně prezentoval na sprintu ve Vyškově a až jezdecká chyba jej připravila o vítězství. Tři jezdci by měli disponovat Octaviemi WRC: Karel Trněný, Věroslav Cvrček a Silvestr Mikuláštík.

Novější model Fabia WRC pak bude zastoupena dvakrát. S jednou pojede Milan Pantálek a s druhou legenda automobilových soutěží Igor Drotár. Do bojů o přední místa budou chtít jistě zasáhnout i další jezdci. Za všechny jmenujme například Jaroslava Orsáka, který v loňském roce právě na vsetínské trati stvrdil mistrovský titul v rallysprintech.

„Opravdu jsme velmi mile překvapeni, kolik se nám sešlo na závěr roku přihlášek. Tato důvěra jezdců v nás je velmi potěšitelná. Často slýcháme jezdce, jak se na náš podnik těší a jejich hojná účast tato slova plně potvrzují. S velikým potěšením jsme přijali přihlášku od československého nestora rally Igora Drotára.

Igor původně neměl na Vsetíně startovat, ale ve chvíli, kdy se zrušila soutěž na Slovensku, neváhal a přihlásil se k nám. V této chvíli registrujeme 82 posádek soutěžících o body do rallysprintového mistrovství a 33 dvojic K4 Poháru ČR v rally,“ nechal nahlédnout do startovní listiny ředitel Alza.cz – Partr rally Vsetín 2010 Petr Gryger.


Tisková informace č.3
Miroslav Vebr
Alza.cz - PARTR RALLY VSETÍN 2010
www.vsetin.rally.cz

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Podzimní Rally Jeseníky Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose