www.car.cz
 

Epilog skončil letos pro Bohemia Racing Team těsně třetím místem
     24.10.2010 23:55 - tisková zpráva


POSÁDKA BRT NA EPILOGU NAKONEC BRONZOVÁ

Už tradiční brněnský Epilog skončil letos pro Bohemia Racing Team třetím místem. Posádka ve složení Filip Sládečka, René Rast, Edoardo Mortara a Jiří Janák dovedla po šesti hodinách skvěle připravený speciál Audi A4 DTM pod šachovnicovou vlajku jen s minimální ztrátou na konkurenční Mercedesy.

Po třetím místě z páteční kvalifikace startoval vůz BRT ze druhé řady a vlastně po celou dobu závodu si držel svou pozici. Přišly také technické komplikace, které byly poměrně kuriózní. Při jedné ze zastávek se totiž zkřížily odnímatelné dveře vozu a i když se podařilo je později usadit, za jízdy pak uletěly a René Rast musel znovu do boxů pro jiné. „My jsme navíc problém se zkříženými dveřmi řešili v momentě, kdy auto bylo ještě na zvedácích a pilot právě nahodil motor. Pak ještě chvíli stál se zvednutým autem, než dveře zapadly a za to jsme dostali trest drive through. Dohromady nás to všechno stálo pár minut ztráty na konkurenci,“ líčil manažer BRT Petr Najman.

Faktem zůstává, že po vítězství v Epilogu v roce 2007, druhém místě o rok později a loňské neúčasti kvůli nepřízni počasí, je letošní bronz maximem možného. Zahraniční hosté si závod každopádně užili. René Rast, který měl zatím jedinou dřívější zkušenost s technikou DTM při testování, se při Epilogu s vozem hodně sblížil a podle jeho slov šlo o veliký zážitek. „Určitě to bylo hodně přínosné a zajímavé. Obdivuji profesionální úroveň českého týmu a děkuju za skvělou práci mechaniků. Auto bylo fantasticky připraveno,“ řekl po závodě Rast.

To, že vůz vydržel vlastně trojnásobnou porci kilometrů, než se běžně najezdí během závodního víkendu, přičítá šéfmechanik Mirek Táborský právě důsledné technické přípravě. „Všechny nejzatíženější komponenty jsme z Ingolstadtu dostali úplně nové. Karban, příruby i poloosy tedy vydržely i takhle extrémní zátěž,“ vysvětlil Táborský.

„Vyšlo to prostě na třetí místo a i to považujeme za úspěch. Když vezmeme, že Jirka Janák ve speciálu DTM neseděl rok, René Rast zatím jen jednou a Edoardo Mortara ještě nikdy, určitě to není špatné. Hezky se zrychloval Filip Sládečka a bylo zajímavé sledovat, jak pečlivě dění u nás sledovala konkurence v sousedních boxech. Šestihodinovka, co si budeme povídat, je hodně i o strategii,“ uzavřel letošní Epilog Petr Najman.


www.brt.cz 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2010 miniobjektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose