www.car.cz
 

David Vršecký s Markem Spáčilem dnes odjíždí do závodit Tunisu
     29.10.2010 09:46 - tisková zpráva


Do Tunisu s pokorou

Dnes odjíždí David Vršecký do Tunisu na první ostrý závod v rámci ohlášené přípravy na Rallye Dakar 2010. Jak prozradil před odjezdem, po zkušenostech z víkendového testování ve slovenské Senici v něm zůstává velká pokora.

"V okamžiku, kdy se posadím do Tatry 815, rázem přestávám být dvojnásobným mistrem Evropy a mnohonásobným světovým rekordmanem, ale stává se ze mě učedník, který se toho bude snažit pochytit od Marka Spáčila co nejvíce," prozradil David před odjezdem na severoafrickou misi. "Vytáhl jsem si všechno dostupné o závodu, zdá se být hodně je podobný Dakaru. Líbí se mi přístup Marka Spáčila, který nepovažuje za nejdůležitější výsledek, ale ostrý test auta a sehrání posádky."

Dnes ráno pak týmové vedení s konečnou platností rozhodlo o tom, že se David vrátí těsně před koncem závodu v Tunisu do Česka, kde ho čeká ve dnech 10. a 11. listopadu v Mostě testování. "Existovala varianta, že by testoval Uwe, nakonec jsme se ale jednoznačně shodli na tom, že se vrátím domů. Od výsledků mosteckého testování se bude odvíjet do značné míry další práce na autech. A jak jsme již řekli v souvislosti s Dakarem již mnohokrát, jedeme se učit a sbírat zkušenosti, zatímco truck racing zůstává pro příští rok prioritou," vysvětlil Vršecký.

 

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Testování na Dakar 2011 s D. Vršeckým v píscích u Senice, foto J. Pazderník

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose